Επ. Αμμοχώστου: Κλειστά τα περισσότερα εστιατόρια – «Νέκρα» σε Πρωταρά-Αγία Νάπα

Ανησυχούν για πρωτόκολλο και ενδεχόμενο νέο lockdown

Σχέδιο χωρίς τίτλο 2021 03 18T131208.568 exclusive, Εστιατόρια, καφετεριεΣ, χώροι εστίασης

Ανέβασαν ρολά οι χώροι εστίασης από την Τρίτη, 16 Μαρτίου, με τους πολίτες ακόμα να δείχνουν μουδιασμένοι στις εξόδους τους.

Στην Επαρχία Αμμοχώστου ειδικότερα, όπου αρκετές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται πρώτα και κύρια με τον τουρισμό, τα προβλήματα είναι αρκετά.

Κράτησαν κλειστά τα ρολά λόγω …πρωτοκόλλου

Η  πλειοψηφία των χώρων εστίασης θα κρατήσει κλειστά τα ρολά μέχρι νεοτέρας, καθώς το πρωτόκολλο το οποίο δόθηκε στους ιδιοκτήτες λίγες ώρες πριν το άνοιγμα, όπως ανέφεραν εμπεριείχε αρκετές ασάφειες, ενώ προβλήματα δημιούργησε και η έννοια του εξωτερικού χώρου. Εξάλλου, τα υποστατικά που πληρούν τις προδιαγραφές του νέου πρωτοκόλλου είναι ελάχιστα.

Επίσης, ανασταλτικό παράγοντα για τους ιδιοκτήτες αποτελούν και τα άσχημα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών. Επίσης, το ότι η πλειοψηφία των μόνιμων κατοίκων της Επαρχίας Αμμοχώστου δραστηριοποιείται στον τουριστικό τομέα, δεν δίνει την δυνατότητα για πολλές δαπάνες λόγω του παρατεταμένου lockdown.

Ελάχιστα τα εστιατόρια, περισσότερες οι καφετέριες

Από την μειοψηφία των κέντρων αναψυχής που άνοιξαν τις πύλες τους, η πλειοψηφία αφορά καφετέριες ενώ τα εστιατόρια που άνοιξαν είναι μετρημένα στα δάκτυλα των δύο χεριών.

Αυτό συνέβη αφού η επιδημιολογική εικόνα της χώρας συνεχίζει να είναι βεβαρημένη, με τις ανησυχίες για ένα νέο κλείσιμο της εστίασης να είναι έντονο. Συνεπώς, αρκετοί είναι αυτοί που ζυγίζοντας τα οικονομικά δεδομένα, προτίμησαν να παραμείνουν κλειστοί αφού η επαναλειτουργία εάν συνδυαστεί με νέο κλείσιμο θα έχει τραγικές συνέπειες.

Τραγικές φιγούρες τα κέντα αναψυχής στις τουριστικές περιοχές

Ένα γρήγορο πέρασμα με το αυτοκίνητο από τον Πρωταρά και την Αγία Νάπα, αρκεί για να διαπιστώσει κάποιος σε ποια κατάσταση βρίσκονται οι χώροι εστίασης. Κλειστά για σχεδόν ένα χρόνο, με αβέβαια και την φετινή τουριστική χρονιά.

Οι ελπίδες στα εμβόλια

Ελπίδα για την επαναλειτουργία των τουριστικών χώρων εστίασης αλλά και ευρύτερα για την κίνηση της Επαρχίας Αμμοχώστου, αποτελεί η επιτάχυνση του εμβολιασμού αλλά και η ύπαρξη μιας καλής επιδημιολογικής εικόνας στη χώρα. Όλα αυτά, θα αποτελέσουν ενθάρρυνση για ερχομό τουριστών, κάτι που θα φέρει και πάλι ζωή και ευημερία τόσο στην Επαρχία Αμμοχώστου, όσο και στην χώρα μας ευρύτερα.