ΕΠ. ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ: Κρούσματα σε μέλη αστυνομίας και πυροσβεστικής (ΒΙΝΤΕΟ)

astinomia pyrosbestiki

Ο κορωνοϊός διείσδυσε για τα καλά και στις κυβερνητικές υπηρεσίες και τα σώματα ασφαλείας της χώρας.

Υπουργεία, Αστυνομία, στρατός και πυροσβεστική υπηρεσία, δεν ξέφυγαν από τον κοβιντ 19, και μετρούν ήδη δεκάδες περιστατικά κορωνοϊού.

Αυτή τη στιγμή, απουσιάζουν από τα καθήκοντά τους λόγω κορωνοϊού, 188 μέλη της Αστυνομικης Δύναμης.

Από αυτά, τα 71 αποτελούν ενεργά κρούσματα, εκ των οποίων ο ένας να είναι ο ο βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας. Άλλα 112 άτομα, βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό καθώς αποτελούν στενές επαφές. Τέσσερα πρόσωπα, βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό λόγω ταξιδιού, όπως προβλέπουν και οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, ενώ ακόμη ένα άτομο, εργάζεται από το σπίτι, καθώς ανήκει σε ευπαθή ομάδα.

ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ 188 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

  • 71 ενεργά κρούσματα
  • 112 αστυνομικοί σε αυτοπεριορισμό
  • 4 αστυνομικοί σε αυτοπεριορισμό λόγω ταξιδιού
  • 1 αστυνομικός εργάζεται από το σπίτι

Διψήφιος είναι ο αριθμός των θετικών στον ιό ατόμων που εργάζονται και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Μέχρι στιγμής, στη Δύναμη πυρόσβεσης,

Εντοπίστηκαν 12 περιστατικά κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 11, αφορούν μόνιμο προσωπικό. Η πλειονότητα τους προέρχεται από την “κόκκινη” Λεμεσό, ενώ κρούσματα υπάρχουν τόσο στην Πάφο, όσο και στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Την ίδια ώρα, 26 πυροσβέστες βρίσκονται σε περιορισμό, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σημαντικό ζήτημα επάνδρωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

12 θετικά περιστατικά από Λεμεσό, Πάφο, Λευκωσία, Ελ. Αμμόχωστο

26 πυροσβέστες

Υπό τις περιστάσεις η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει αναθθεωρήσει τις ώρες εργασίας. Λειτουργούμε σε 24ωρη βάση δύο εναλλαγές. Οι άλλες δύο βρίσκονται σε επιφυλακή.Εκεί και όπου χρειάζονται οποιαδήποτε περιστατικά αναπροσαρμόζουμε το προσωπικό, ώστε να μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες στελέχωσης των σταθμών.

Τα κρούσματα δεκάδες στην Εθνική Φρουρά…

«Έχουμε 65 κρούσματα και 128 άτομα σε αυτοπεριορισμό. Είναι άτομα τα οποία ήταν στενές επαφές όχι απαραίτητα του ίδιου του στρατού αλλά από το οικογενειακό τους περιβάλλον.»

Ανάμεσα στα περιστατικά κορωνοϊού στον στρατό, είναι και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Δημόκριτος Ζερβάκης, ο οποίος ήταν επαφή κρούσματος και υποβλήθηκε σε τεστ κατά τη διαδικασία της ιχνηλάτησης. Αν και δεν προκύπτει, μέχρι στιγμής, οποιοδήποτε πρόβλημα στη Εθνικη Φρουρά, λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα, προς ασφάλεια τόσο των στρατιωτών όσο και των αξιωματικών.

Όσο αφορά τον Υπουργό Αμυνας και το προσωπικό που βρισκόταν σε αποστολή στην Ελλάδα και ήρθε σε επαφή με κρούσμα, βρίσκονται όλοι σε αυτοπεριορισμό, με τα τεστ τους να έχουν βγει αρνητικά.

Πηγή: Omegalive