Επ. Αμμοχώστου: Νέα πυρά δημάρχων-κοινοταρχών κατά ΕΒΕΑ

"Έχουμε δικαίωμα να αποφασίζουμε εμείς για τον τόπο διαμονής μας και όχι εσείς" - "Υιοθετήστε την πρότασή μας και προχωρούμε όλοι μαζί αν το θέλετε"

photo 4 exclusive, ΕΒΕΑ, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επιστολή, την οποία κοινοποιούν στον Υπουργό Εσωτερικών, στην Υπουργό Ενέργειας, τους Δήμους Αγίας Νάπας και Σωτήρας, στις Κοινότητες Αυγόρου, Άχνας και Λιοπετρίου, και στους βουλευτές Αμμοχώστου, οι Δήμαρχοι Δερύνειας και Παραλιμνίου και οι Κοινοτάρχες Αχερίτου και Φρενάρους απαντούν στο ΕΒΕΑ, καταλογίζοντας στο Επιμελητήριο πρόθεση αποπροσανατολισμού των προσφύγων Αμμοχωστιανών, στοχοποίησης Δημάρχου Παραλιμνίου και καθήλωσης της ελεύθερης επαρχίας.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

24 Νοεμβρίου 2022

Πρόεδρο και Διοικητικό Συμβούλιο
ΕΒΕ Αμμοχώστου
Αγίου Ανδρέα 339, 2ος όροφος
Γραφείο 201
Τ.Θ. 53124
33300 Λεμεσός

Είδαμε με μεγάλη μας λύπη την ανακοίνωσή σας που σκοπεύει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη των προσφύγων Αμμοχωστιανών, στοχοποιώντας ταυτόχρονα τον Δήμαρχο Παραλιμνίου και δηλώνουμε τα ακόλουθα:

Υπερθεματίζουμε καις στηρίζουμε έμπρακτα όλες τις προσπάθειες και ενέργειες του Δήμου Αμμοχώστου και όλων των φορέων της Αμμοχώστου, που σκοπό έχουν να κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη της Μητρόπολής μας μέχρι την Άγια Ώρα της απελευθέρωσής της. Δερύνεια και Παραλίμνι στο Δημοψήφισμα του 2004 ψήφισαν 62% και 52% αντίστοιχα «ΝΑΙ» επειδή άμεσα ανακτούσαμε τη Μητρόπολή μας. Εσείς τί κάνατε;

Είμαστε παρόντες σε όλες τις εκδηλώσεις. Λαχταρούμε και εμείς την επιστροφή της Μητρόπολής μας, της Βασιλεύουσας Αμμοχώστου, γεγονός που έμπρακτα δείξαμε το 2004 και εξακολουθούμε να το πράττουμε μέχρι σήμερα.

Η αλήθεια και οι πραγματικότητες όμως είναι άλλες.

(α) Η Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου έχει το κατώτατο κατά κεφαλή εισόδημα στη χώρα μας.

(β) Όλες οι Επαρχίες έχουν Πανεπιστημιακές Σχολές εκτός από την Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου.

(γ) Το 70% των νέων μας ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ την Επαρχία για να τύχει επαγγελματικής αποκατάστασης στις επαρχίες που διαμένετε εσείς.

(δ) Γίνονται συναντήσεις του ΕΒΕΑ με διάφορους φορείς χωρίς αποτέλεσμα. Για το θεαθήναι, όπως πράξατε και με το περιβόητο αναπτυξιακό πλάνο.

(ε) Αποτύχατε να προωθήσετε και να φέρετε ξένες επενδύσεις στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου. Στα 48 χρόνια πετύχατε μόνο την κατασκευή του έργου της Μαρίνας Αγίας Νάπας. Αυτό έγινε, φυσικά, επειδή στο αρχικό σχήμα ήσασταν μέτοχοι με ποσοστό 10%.

(ζ) Επίσημες Επιχειρηματικές αποστολές από το εξωτερικό επισκέπτονται όλες τις Επαρχίες εκτός της Αμμοχώστου (ο,τι γίνεται είναι πρωτοβουλίες ντόπιων επιχειρηματιών).

(η) Σε συνεδρία του ΕΒΕΑ τον Ιούλιο του 2010 αναφέρθηκε ότι «εσυμφωνήσαμε ότι δεν θα αφήσουμε κανένα Δήμο ή κοινότητα της ελεύθερης περιοχής να αναπτυχθεί για να μπορεί το Βαρώσι να τους φτάσει όταν ανοίξει». Αυτό το δόγμα υπηρετείτε και το είχατε πετύχει απόλυτα μέχρι το 2013.

(θ) Για τα οικονομικά τεκτενόμενα της Ελεύθερης Επαρχίας θέλετε να κάμνετε κουμάντο εσείς για να εξυπηρετείτε το πιο πάνω δόγμα της καθήλωσης της Ελεύθερης Επαρχίας.

Κύριοι,

Σας έγινε πρόταση για αλλαγή του καταστατικού του ΕΒΕ Αμμοχώστου, ώστε στο Διοικητικό Συμβούλιο να εκλέγονται δέκα μέλη από τους προσφυγοποιημένους επιχειρηματίες της Αμμοχώστου οι οποίοι θα ασχολούνται με τα προβλήματα των προσφυγοποιημένων μελών, καθώς και δέκα μέλη από τους επιχειρηματίες που επιχειρούν στην Ελεύθερη Επαρχία ανεξαρτήτως καταγωγής.

Σκοπός της πρότασης ήταν να κρατηθεί ενωμένο το Επιμελητήριο. Εσείς αρνείστε πεισματικά.

ΕΣΕΙΣ, οι γονείς σας και τα παιδιά σας υπηρετείτε την πολιτεία σήμερα ως Βουλευτές, Δήμαρχοι, Κοινοτάρχες, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι άλλων επαρχιών. Αγωνίζεσθε για την ευημερία της επαρχίας διαμονής σας θέλοντας να προσδώσετε αξία και ποιότητα ζωής στην καθημερινότητά σας. Αγωνίζεσθε για τα συμφέροντα της Λάρνακας, της Λεμεσού, της Λευκωσίας και της Πάφου.

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΣΕΙΣ

Τοποθετηθείτε επί της ουσίας κύριοι. Υιοθετήστε και υλοποιείστε άμεσα την πρότασή μας και προχωρούμε όλοι μαζί (αν πραγματικά το θέλετε).

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ.

Με εκτίμηση,

Θεόδωρος Πυρίλλης, Δήμαρχος Παραλιμνίου
Άντρος Καραγιάννης, Δήμαρχος Δερύνειας
Μιχάλης Χατζηγιώρκας, Κοινοτάρχης Φρενάρους
Μιχάλης Καούνας, Κοινοτάρχης Αχερίτου

Κοινοποίηση:

Δήμος Αγίας Νάπας
Δήμος Σωτήρας
Κοινοτικό Συμβούλιο Αυγόρου
Κοινοτικό Συμβούλιο Άχνας
Κοινοτικό Συμβούλιο Λιοπετρίου
Υπουργό Εσωτερικών
Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας
Βουλευτές Αμμοχώστου

20221124163704635 page 001 exclusive, ΕΒΕΑ, Τοπική Αυτοδιοίκηση 20221124163704635 page 002 exclusive, ΕΒΕΑ, Τοπική Αυτοδιοίκηση 20221124163704635 page 003 exclusive, ΕΒΕΑ, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Πηγή: ΚΥΠΕ