Τοπικα

Επ. Αμμοχώστου: Ομαλά διεξάγεται η εκλογική διαδικασία

Ομαλά διεξάγεται από τις 10:00 το πρωί της Κυριακής η εκλογική διαδικασία για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές στην Αμμόχωστο. Στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου θα λειτουργήσουν 50 εκλογικά κέντρα και 100 θάλαμοι ψηφοφορίας. Δικαίωμα ψήφου έχουν 33 χιλιάδες 106 ψηφοφόροι ενώ σε ολόκληρη την Κύπρο οι πρόσφυγες με καταγωγή την επαρχία Αμμοχώστου είναι 110 χιλιάδες. Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι στις 12.30 το μεσημέρι.

Το Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας Φώτη Φωτίου σε ανακοίνωση αναφέρει πως σύμφωνα με ενημέρωση που έτυχε από τον Γενικό Έφορο Εκλογών για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές Ιωάννη Χαριλάου, έχουν γίνει διευθετήσεις για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι Εγκλωβισμένοι μας που διαβιούν στην Καρπασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ δικαίωμα ψήφου έχουν 210 εγκλωβισμένοι. Η Δημοκρατία μερίμνησε να παρέχει λεωφορείο για την μεταφορά των εγκλωβισμένων που επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Μέχρι χθες βράδυ δεν υπήρξε κάποιο ενδιαφέρον από εγκλωβισμένους για να μεταφερθούν οργανωμένα με το λεωφορείο ούτως ώστε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Σε περίπτωση που ύπαρξη ενδιαφέρον, το λεωφορείο θα ξεκινήσει από το κατεχόμενο Ριζοκάρπασο συνοδεία των Ηνωμένων Εθνών, θα διέλθουν από το οδόφραγμα Δερύνειας και θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε τρία κέντρα στο Δημοτικό Σχολείο Αχερίτου στις Βρυσούλες τα οποία θα ενσωματωθούν με τις ψήφους των κατοίκων της περιοχής.

Οι κάλπες θα είναι ανοικτές από τις 10.00 το πρωί μέχρι τη 13:00 το μεσημέρι και από τις 14:00 μέχρι τις 18:00 το απόγευμα. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος γίνεται με την παρουσίαση ταυτότητας ή εκλογικού βιβλιαρίου.

Αφού ολοκληρωθεί η ψηφοφορία, καταμετρηθούν τα ψηφοδέλτια και αποσταλούν τα αποτελέσματα στον Γενικό Έφορο Εκλογών, για σκοπούς φύλαξης οι κάλπες θα μεταφερθούν στην Επαρχιακή Διοίκηση Αμμοχώστου μέχρι την περίοδο που τέθηκε για εξέταση πιθανών ενστάσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ροη Ειδησεων

Αναστάτωση σε σχολεία της Λεμεσού μετά από απειλητικά email για βόμβες

Σε κινητοποίηση τέθηκε η Αστυνομία το πρωί της Παρασκευής μετά από απειλητικά email για τοποθέτηση…

17 Μαΐου, 2024

ΗΠΑ: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Τις στιγμές τρόμου που έζησε η 26χρονη Σίντνεϊ Τόμας στη γέφυρα Clark Memorial Bridge τον…

17 Μαΐου, 2024

Στο Νοσοκομείο πέντε πρόσωπα μετά από τροχαίο

Ο τραυματισμός πέντε προσώπων είναι ο απολογισμός τροχαίας οδικής σύγκρουσης που συνέβη το βράδυ της…

17 Μαΐου, 2024

Δήμος Δερύνειας: Βραβεύτηκε για δεύτερη χρονιά ως «Πράσινη Πόλη της Κύπρου»

Ο Δήμος Δερύνειας βραβεύτηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά ως "Πράσινη Πόλη της Κύπρου" για το…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργική Σύνοδος οκτώ κρατών μελών ΕΕ για μεταναστευτικό στη Λευκωσία

Με πρωτοβουλία της Κύπρου, πραγματοποιείται σήμερα στη Λευκωσία, με τη συμμετοχή οκτώ κρατών μελών της…

17 Μαΐου, 2024

Χειροπέδες σε 19χρονο που ξάφριζε αυτοκίνητα στη Λάρνακα

Στο πλαίσιο διερεύνησης τριών υποθέσεων κλοπών από αυτοκίνητα που διαπράχθηκαν μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2023,…

17 Μαΐου, 2024