Τοπικα

Επ. Αμμοχώστου: Περιοδεία από Υπουργούς Υγείας Κύπρου και Ελλάδας (ΒΙΝΤΕΟ + ΕΙΚΟΝΕΣ)

Περιοδεία στην Ελεύθερη Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα από τον Υπουργό Υγείας της Κύπρου Μιχάλη Χατζηπαντέλα και τον Ελλαδίτη ομόλογό του Θάνο Πλεύρη.

Οι δύο Υπουργοί επισκέφθηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου υπέγραψαν το βιβλίο επισκεπτών και ο Υπουργός Υγείας Ελλάδος ενημερώθηκε για την δράση του συγκεκριμένου νοσοκομείου αλλά και για την κατάσταση σχετικά με την πανδημία.

Σφίξιμο της καρδιάς και ρίγος, δήλωσε ότι ένοιωσε ο Υπουργός Υγείας της Ελλάδας Θάνος Πλεύρης, αντικρύζοντας από τα παράθυρα του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου την κατεχόμενη Αμμόχωστο, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο Νοσοκομείο Αναφοράς.

Σε δηλώσεις ύστερα από την επίσκεψη, ο Πλεύρης ανέφερε ότι «επισκεφθήκαμε με τον Υπουργό Υγείας το Νοσοκομείο Αναφοράς της Κύπρου και πραγματικά να συγχαρούμε το προσωπικό για όλη την εργασία που έκανε. Απ’όσο γνωρίζουμε ήταν η ναυαρχίδα της αντιμετώπισης covid, αλλά θεωρώ ότι οι εγκαταστάσεις, το προσωπικό και η λειτουργία, θα μας δώσουν τη δυνατότητα, αυτό που σήμερα εγκαινιάζουμε με τον Υπουργό και την Γενική Διευθύντρια, τη νέα συνεργασία στο κομμάτι των Νοσοκομείων μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου».

Ο Πλεύρης πρόσθεσε ακόμα ότι «το σφίξιμο της καρδιάς που αισθάνεσαι όταν βλέπεις από τα παράθυρα του Νοσοκομείου την Αμμόχωστο είναι κάτι που σίγουρα δημιουργεί μεγάλο ρίγος σ’ οποιονδήποτε επισκέπτεται το Νοσοκομείο».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα ανέφερε ότι «κάθε φορά που έρχομαι εδώ νοιώθω περηφάνεια και συγκίνηση. Περηφάνεια για το προσωπικό μας, για τους ήρωες μας που μας βγάζουν ασπροπρόσωπους κάθε μέρα στη μάχη με τον κορωνοϊό και την ίδια στιγμή συγκίνηση γιατί από το μπαλκόνι του Νοσοκομείου βλέπω την σκλαβωμένη μας Αμμόχωστο».

Ο Χατζηπαντέλα εξέφρασε ευχαριστίες προς τον «φίλο Θάνο που είναι σήμερα εδώ» και σημείωσε πως «η συνεργασία μας είναι εξαιρετική από την πρώτη μέρα. Θα συνεργαστούμε για το καλό και της Κύπρου και της Ελλάδας και των ασθενών πάνω απ’ όλα».

Επίσκεψη και στο Κέντρο Προσφοράς και Αγάπης «Άγιος Χριστόφορος» στο Παραλίμνι όπου πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στον χώρο αλλά και ενημέρωση για τις δράσεις του Κέντρου.

Με ιδιαίτερη χαρά ο Πρόεδρος του ΚΕΠΑ, Δημήτρης Παπαευέλθοντος καλωσόρισε τους δύο Υπουργούς και την αντιπροσωπεία τους, ενώ σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η συγκεκριμένη επίσκεψη αποτελεί ύψιστη τιμή.

Να σημειώσουμε ότι γιατί πρώτη φορά στα 26 χρόνια λειτουργείας του ΚΕΠΑ, πραγματοποιεί επίσκεψη υπουργός από την Ελλάδα. Η εν λόγο επίσκεψη έγινε με πρωτοβουλία του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα ο οποίος στηρίζει και ενισχύει το ΚΕΠΑ ποικιλοτρόπως.

Ο Δημήτρης Παπαευέλθοντος δήλωσε ότι «Στην επόμενη επίσκεψή σας ελπίζουμε να το δείτε ολοκληρωμένο και γιατί όχι να το εγκαινιάσετέ μαζί με τον Υπουργό»

Από πλευράς του ο Θάνος Πλεύρης συνεχάρη τα αδέρφια Παπαευέλθοντος για την συνέχεια του έργου των γονέων τους ενώ δήλωσε ότι νιώθει ιδιαίτερη τιμή που επισκέφθηκε τον συγκεκριμένο χώρο.

Με την σειρά του ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας ανέφερε ότι το Υπουργείο Υγείας, έχει υποχρέωση να στηρίζει το έργο του ΚΕΠΑ και είναι πρόθυμος με την ολοκλήρωση του έργου να το εγκαινιάσει.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο του κατεχόμενου Δήμου Αμμοχώστου στην Δερύνεια. Εκεί, ο Θάνος Πλεύρης έτυχε ενημέρωσης από δημοτικούς συμβούλους του Δήμου για την Αμμόχωστο καθώς και για τις προκλητικές ενέργειες των Τούρκων σε μέρος της περίκλειστης περιοχής.

Σε δηλώσεις του ο Ντίνος Τουμαζής, Πρόεδρος της επιτροπής Πολιτιστικού Κέντρου Αμμοχώστου, συνεχάρη τον Υπουργό Υγείας Κύπρου Μιχάλη Χατζηπαντέλα για την ενέργεια του να προτρέψει τον Υπ. Υγείας Ελλάδας να επισκεφθεί το Πολιτιστικό Κέντρο Αμμοχώστου. «Εδώ και 15 χρόνια που είμαι πρόεδρος αυτής της επιτροπής, είστε ο πρώτος Έλληνας Υπουργός, ο πρώτος ευρωπαίος υπουργός που επισκέπτεται το πολιτιστικό κέντρο Αμμοχώστου.»

FamagustaNews\KYΠΕ

Tags: exclusive

Ροη Ειδησεων

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Μουσικοχορευτική παράσταση από τις σχολές “Voice and Music by Marianna” και “Art de Ballet”

Η σχολή "Voice and Music by Marianna " της Μαριάννας Χατζηχρίστου και η σχολή Μπαλέτου…

25 Ιουνίου, 2024

Επ.Αμμοχώστου: Στη φυλακή δύο χρόνια 22χρονος διακινητής μεταναστών

Ποινή φυλάκισης 24 μηνών επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, σε 22χρονο, ο οποίος κρίθηκε…

25 Ιουνίου, 2024

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών στα γραφεία του νεοσύστατου Επαρχιακού Συμβουλίου Αμμοχώστου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 25 Ιουνίου επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών κου Κωνσταντίνου Ιωάννου,στα γραφεία του νεοσύστατου…

25 Ιουνίου, 2024

Πυρκαγιά Ανώγυρα: Διέμενε παράνομα στην Κύπρο ο ύποπτος – Εντοπίστηκε να κρύβεται με 8.000 ευρώ

Διάταγμα κράτησης για περίοδο έξι ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 32χρονου, ως ύποπτου…

25 Ιουνίου, 2024

Υφ. Μετανάστευσης: Υπάρχει σχέδιο για βελτίωση των υποδομών στο Πουρνάρα

Υπάρχει σχέδιο για βελτίωση των υποδομών στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής «Πουρνάρα», δήλωσε ο Υφυπουργός Μετανάστευσης…

25 Ιουνίου, 2024

Ασάνζ: Ποιος είναι, γιατί τον κατηγορούν οι ΗΠΑ και πώς μπήκε τέλος στην πολυετή υπόθεση θρίλερ

Ο Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτής των WikiLeaks, αποφυλακίστηκε και αναμένεται να ομολογήσει την ενοχή του για…

25 Ιουνίου, 2024