Επ. Αμμοχώστου: Πονοκέφαλος τα αυθαίρετα αγκυροβόλια (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ανθεί το φαινόμενο αυθαίρετης πρόσδεσης σκαφών αναψυχής σε Αγία Νάπα και Πρωταρά

WhatsApp Image 2020 08 09 at 17 001 exclusive, Θάλασσα, Περιβάλλον

Πονοκέφαλο προκαλούν στη θαλάσσια περιοχή της επαρχίας Αμμοχώστου τα αυθαίρετα αγκυροβόλια (δήμματα) τα οποία τοποθετούνται για την πρόσδεση σκαφών στα ανοικτά.

WhatsApp Image 2020 08 10 at 20 001 exclusive, Θάλασσα, Περιβάλλον

Το φαινόμενο γίνεται χρόνο με τον χρόνο εντονότερο με αποτέλεσμα η θαλάσσια περιοχή σε Αγία Νάπα και Πρωταρά να αντιμετωπίζει συμφόρηση θαλασσίων σκαφών αναψυχής τα οποία επισκέπτονται την περιοχή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και κυρίως κατά την περίοδο των διακοπών του Αυγούστου.

WhatsApp Image 2020 08 10 at 13 exclusive, Θάλασσα, Περιβάλλον

Μάλιστα, όπως μας αναφέρουν άτομα τα οποία διαθέτουν χώρο πρόσδεσης, πολλές είναι οι φορές που σημειώθηκαν φαινόμενα φιλονικίας μεταξύ “ιδιοκτητών” χώρων αυθαίρετης πρόσδεσης σκαφών.

WhatsApp Image 2020 08 10 at 13 001 exclusive, Θάλασσα, Περιβάλλον

Μάλιστα, το όλο φαινόμενο, πέρα από το πρόβλημα που δημιουργεί στις θαλάσσιες περιοχές, εγκυμονεί και κινδύνους θαλάσσιας ρύπανσης, ασφάλειας των λουομένων, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις, εντείνει και την οπτική αλλά και ηχητική ρύπανση στην περιοχή.

WhatsApp Image 2020 08 10 at 11 exclusive, Θάλασσα, Περιβάλλον

Αν και ο ναυτικός τουρισμός τα τελευταία χρόνια φαίνεται να αυξάνεται συνεχώς, αποδεικνύεται ότι η ύπαρξη των δύο μαρίνων στην ελεύθερη Αμμόχωστο θα επιλύσει το φαινόμενο αυτό. Αφενός η μαρίνα Αγίας Νάπας η οποία ξεκίνησε από τον φετινό Ιούνιο να δέχεται σκάφη και αφετέρου η μαρίνα Παραλιμνίου η οποία αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα τα λιμενικά έργα, είναι δύο μεγαλεπήβολα έργα τα οποία αναμένονται διακαώς τόσο από τους ιδιοκτήτες σκαφών όσο και από τους κατοίκους της περιοχής για να λύσουν το πρόβλημα αυθαίρετης πρόσδεσης σκαφών που αντιμετωπίζει η περιοχή.

WhatsApp Image 2020 08 09 at 17 003 exclusive, Θάλασσα, Περιβάλλον

Μάλιστα, όσον αφορά συγκεκριμένα τη μαρίνα Παραλιμνίου, η υλοποίησή της αναμένεται διακαώς, αφού θα λύσει και ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το αλιευτικό καταφύγιο Αγίου Νικολάου, αυτό της υπερ-πληρότητας του χώρου από ακτοπλοϊκά σκάφη και σκάφη αναψυχής, ενώ παράλληλα θα επιφέρει με την ολοκλήρωσή της την ανάπλαση και την αναζωογόνηση μίας ομολογουμένως παραμελημένης περιοχής και θα προσφέρει εκατοντάδες θέσεις εργασίας με τη δημιουργία της.

WhatsApp Image 2020 08 09 at 17 exclusive, Θάλασσα, Περιβάλλον

Famagusta.News