Επ. Αμμοχώστου: Πονοκέφαλος τα αυθαίρετα αγκυροβόλια (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Πονοκέφαλο προκαλούν στη θαλάσσια περιοχή της επαρχίας Αμμοχώστου τα αυθαίρετα αγκυροβόλια (δήμματα) τα οποία τοποθετούνται για την πρόσδεση σκαφών στα ανοικτά.

Το φαινόμενο γίνεται χρόνο με τον χρόνο εντονότερο με αποτέλεσμα η θαλάσσια περιοχή σε Αγία Νάπα και Πρωταρά να αντιμετωπίζει συμφόρηση θαλασσίων σκαφών αναψυχής τα οποία επισκέπτονται την περιοχή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και κυρίως κατά την περίοδο των διακοπών του Αυγούστου.

Μάλιστα, όπως μας αναφέρουν άτομα τα οποία διαθέτουν χώρο πρόσδεσης, πολλές είναι οι φορές που σημειώθηκαν φαινόμενα φιλονικίας μεταξύ “ιδιοκτητών” χώρων αυθαίρετης πρόσδεσης σκαφών.

Μάλιστα, το όλο φαινόμενο, πέρα από το πρόβλημα που δημιουργεί στις θαλάσσιες περιοχές, εγκυμονεί και κινδύνους θαλάσσιας ρύπανσης, ασφάλειας των λουομένων, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις, εντείνει και την οπτική αλλά και ηχητική ρύπανση στην περιοχή.

Αν και ο ναυτικός τουρισμός τα τελευταία χρόνια φαίνεται να αυξάνεται συνεχώς, αποδεικνύεται ότι η ύπαρξη των δύο μαρίνων στην ελεύθερη Αμμόχωστο θα επιλύσει το φαινόμενο αυτό. Αφενός η μαρίνα Αγίας Νάπας η οποία ξεκίνησε από τον φετινό Ιούνιο να δέχεται σκάφη και αφετέρου η μαρίνα Παραλιμνίου η οποία αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα τα λιμενικά έργα, είναι δύο μεγαλεπήβολα έργα τα οποία αναμένονται διακαώς τόσο από τους ιδιοκτήτες σκαφών όσο και από τους κατοίκους της περιοχής για να λύσουν το πρόβλημα αυθαίρετης πρόσδεσης σκαφών που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Μάλιστα, όσον αφορά συγκεκριμένα τη μαρίνα Παραλιμνίου, η υλοποίησή της αναμένεται διακαώς, αφού θα λύσει και ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το αλιευτικό καταφύγιο Αγίου Νικολάου, αυτό της υπερ-πληρότητας του χώρου από ακτοπλοϊκά σκάφη και σκάφη αναψυχής, ενώ παράλληλα θα επιφέρει με την ολοκλήρωσή της την ανάπλαση και την αναζωογόνηση μίας ομολογουμένως παραμελημένης περιοχής και θα προσφέρει εκατοντάδες θέσεις εργασίας με τη δημιουργία της.

Famagusta.News

Ροη Ειδησεων

ΗΠΑ: 31χρονος κακοποίησε και σκότωσε τον 6χρονο γιο του – Τον έβαλε να τρέχει σε διάδρομο

Σοκ προκάλεσε στο δικαστήριο που εκδικάζει την υπόθεση του θανάτου του 6χρονου Κόρι στις ΗΠΑ…

2 Μαΐου, 2024

Την τσάκωσαν με κάνναβη – Χειροπέδες σε 29χρονη

Στην σύλληψη 29χρονης προχώρησε η Αστυνομία Πάφου την Τρίτη το βράδυ για παράνομη κατοχή ναρκωτικών…

2 Μαΐου, 2024

Την Τρίτη του Πάσχα πάμε στην Σωτήρα για παραδοσιακά παιχνίδια

Ο Δήμος Σωτήρας μας καλεί να αναβιώσουμε και φέτος τα ήθη και έθιμα του Πάσχα.…

2 Μαΐου, 2024

Θλίψη για τον θάνατο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά

Θλίψη σκόρπισε στον δημοσιογραφικό κόσμο η είδηση θανάτου της δημοσιογράφου Γεωργία Ψαριά που τους τελευταίους…

2 Μαΐου, 2024

Τατάρ: Πίεση και αδικία βλέπει από τη στάση της ΕΕ για το Κυπριακό

«Υπάρχει τραμπουκισμός, πίεση, αδικία και ανομία στη στάση της ΕΕ», δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν…

2 Μαΐου, 2024

Ταυτοποιήθηκε ο «ξιφομάχος» του Λονδίνου, κατηγορείται για την δολοφονία ενός 14χρονου

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται ο 36χρονος ο οποίος την Τρίτη πραγματοποίησε επίθεση με σπαθί…

2 Μαΐου, 2024