Επ. Αμμοχώστου: Προβληματισμός ΤΕΒΕΑ για σχέδια Κυβέρνησης

ImageHandler 5 exclusive, ΤΕΒΕΑ

Η Τουριστική, Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου (ΤΕΒΕΑ) χαιρετίζει την ανακοίνωση των νέων σχεδίων στήριξης της απασχόλησης που αποφασίσθηκαν χθες.

Παρόλο όμως που η φιλοσοφία των σχεδίων είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε τον προβληματισμό μας για την μειωμένη στήριξη σε κάποιες τουριστικές επιχειρήσεις, όπως τα κέντρα αναψυχής, των οποίων η στήριξη ολοκληρώνεται τον Αύγουστο. Ιδιαίτερα όσον αφορά τα κέντρα αναψυχής που λειτουργούν στην Επαρχία Αμμοχώστου, όπου η συντριπτική πλειοψηφία εξαρτάτε κυρίως από την άφιξη ξένων τουριστών η στήριξη θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη.

Καλούμε την Κυβέρνηση όπως λάβει υπόψη αυτό τον προβληματισμό και να συμπεριλάβει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις τουριστικές περιοχές σε ένα ενιαίο σχέδιο στήριξης, το οποίο όμως θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε κλάδου.

Θεωρούμε επίσης άμεση ανάγκη να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την χορήγηση ρευστότητας στην αγορά (επιδότηση επιτοκίων, απευθείας εφάπαξ χορηγίες σε επιχειρήσεις, κ.λ.π.) καθώς για αρκετούς κλάδους έχει τερματιστεί η στήριξη και η διαθέσιμη ρευστότητα είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Famagusta.News