ΕΠ. ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ: Ψάχνουν αστοχία για τις πλημμύρες στο Τμήμα Μετεωρολογίας

Η έρευνα θα ψάξει αν έπρεπε να εκδοθεί προειδοποίηση και δεν εκδόθηκε

40967269 5D94 4A99 8119 191652F934BE exclusive

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε το πρωί της Τρίτης ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας με αφορμή την εσωτερική έρευνα που διεξάγεται στο τμήμα αναφορικά με τις πλημμύρες που έπληξαν περιοχές στην ελεύθερη Αμμόχωστο το περασμένο Σαββατοκύριακο.

«Δεν είναι ούτε διοικητική, ούτε πειθαρχική έρευνα είναι».

Ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής εξήγησε ότι πρόκειται για απαίτηση του συστήματος 9001 – 2015 που έχει το Τμήμα η οποία θέλει να διερευνώνται περιστατικά που ενδεχόμενα να αφορούν λανθασμένες διαδικασίες.

«Το αντικείμενο της εσωτερικής τεχνικής έρευνας είναι αν θα έπρεπε να εκδοθεί προειδοποίηση με βάση τα στοιχεία της περιόδου που αφορά το βράδυ της Παρασκευής προς ξημέρωμα Σαββάτου.

Η έρευνα λοιπόν θα ψάξει αν έπρεπε να εκδοθεί προειδοποίηση και δεν εκδόθηκε. Μήπως υπήρχε έλλειψη δεδομένων; Αστοχία στην πρόγνωση; Υπάρχει ανθρώπινο λάθος; Σε αυτά τα ερωτήματα θα απαντήσουμε. Δεν πρόκειται να καταδικάσουμε κάποιον αλλά να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες».

Αν διαφανεί αστοχία λόγω λανθασμένων διαδικασιών τότε ο Διευθυντής της Υπηρεσίας θα αναλάβει τις ευθύνες του και θα βελτιώσει τις υπηρεσίες, είπε ο κ. Νικολαΐδης.

«Οι περιοχές στις οποίες συνέβησαν τα πλημμυρικά φαινόμενα είναι με βάση τον πλημμυρικό Χάρτη είναι περιοχές που ήταν επικίνδυνες. Οι δηλώσεις των κατοίκων εκεί ήταν σαφέστατες, «όποτε βρέξει δυο νερά φοβόμαστε μην μπουν στα σπίτια μας..», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολαΐδης.