Επ. Αμμοχώστου: Στη φυλακή δύο άντρες – Χειρίζονταν σκάφος με μετανάστες

Χειρίζονταν σκάφος με το οποίο έφεραν επτά παράτυπους μετανάστες από τη Συρία

2A06EA05 9A6D 4239 88D1 B962BAD1C055 exclusive, Αστυνομία, ΠΑΡΑΤΥΠΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Ποινές φυλάκισης σε δύο άντρες ηλικίας 40 και 48 ετών, επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, αφού τους έκρινε ένοχους μετά από εκδίκαση υπόθεσης υποβοήθησης της εισόδου υπηκόων τρίτης χώρας στο έδαφος της Δημοκρατίας και άλλων αδικημάτων.

Η υπόθεση αφορούσε στη μεταφορά με θαλάσσιο σκάφος που χειρίζονταν οι 40χρονος και 48χρονος, επτά άλλων προσώπων, υπηκόων τρίτης χώρας, στη θαλάσσια περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου, στις 09 Σεπτεμβρίου.

Με την άφιξη του θαλάσσιου σκάφους στα ανοιχτά της Αμμοχώστου, μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν εξετάσεις, από τις οποίες προέκυψαν στοιχεία εναντίον του 40χρονου και του 48χρονου. Οι δύο τους συνελήφθησαν με δικαστικά εντάλματα, ενώ με την ολοκλήρωση των αστυνομικών εξετάσεων από το ΤΑΕ Αμμοχώστου, στις 16 Σεπτεμβρίου, η Αστυνομία προχώρησε στην καταχώρηση της υπόθεσης για άμεση εκδίκαση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου.

Αφού το Δικαστήριο έκρινε ένοχους του δύο κατηγορούμενους για τα υπό εκδίκαση αδικήματα, επέβαλε στον 40χρονο, ποινή φυλάκισης διάρκειας τριών μηνών και στον 48χρονο ποινή φυλάκισης διάρκειας δύο μηνών.