Επ. Αμμοχώστου: Στο 10% η πληρότητα των ξενοδοχείων

4505201 1393819 0 334 2000 1000 1400 700.rc exclusive, Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου, Ξενοδοχεία, πληρότητα

Το 2020 φαντάζει χαμένο από τουριστικής άποψης, ενώ υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες και για το 2021.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου Δώρος Τάκκας εμφανίζεται απαισιόδοξος όσον αφορά το μέλλον της τουριστικής βιομηχανίας, καθότι, όπως εξήγησε με δηλώσεις του, από τις καθημερινές επαφές που έχει με ξένους τουριστικούς πράκτορες, δεν διαφαίνεται έστω μια χαραμάδα ελπίδας για καλύτερο μέλλον, από την στιγμή, μάλιστα, που ακόμα δεν έχει εξευρεθεί το εμβόλιο κατά του κορωνοιού.

Κι ενώ βρισκόμαστε στην «καρδιά» του καλοκαιριού, τα μηνύματα που έρχονται από την κατ’ εξοχή τουριστική επαρχία της Κύπρου δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά. Η κίνηση από ξένους τουρίστες παραμένει ελάχιστη και αυτή αφορά μόνο ολιγάριθμους επισκέπτες από τη Γερμανία, την Ελβετία και την Αυστρία. Τη δεδομένη στιγμή λειτουργούν σε Αγία Νάπα και Πρωταρά συνολικά περίπου 20 ξενοδοχεία και αριθμός τουριστικών διαμερισμάτων.

Η πληρότητα, ωστόσο, των ξενοδοχείων δεν υπερβαίνει το 10% τις καθημερινές, ενώ μόνο κατά τα Σαββατοκύριακα οι πληρότητες φθάνουν μέχρι το 30%-35% λόγω της άφιξης Κυπρίων επισκεπτών. «Σύμφωνα με τις ενδείξεις που έχουμε μέχρι σήμερα και τα μηνύματα που λαμβάνουμε καθημερινά, τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί καθόλου η κατάσταση όσον αφορά την τουριστική κίνηση από το εξωτερικό. Και τούτο, διότι ακόμα δεν υπάρχει κάτι το χειροπιαστό όσον αφορά τις κύριες τουριστικές μας αγορές, που είναι η Αγγλία, η Ρωσία και η Σουηδία.

Δυστυχώς, εξηγεί ο κ. Τάκκας, αυτές οι αγορές είναι εκτός παιχνιδιού μέχρι και τον Αύγουστο. Ειδικά οι τουριστικοί πράκτορες του Ηνωμένου Βασιλείου μας έχουν ενημερώσει πως μέχρι η χώρα τους να ενταχθεί στην κατηγορία Α΄, οι Βρετανοί δεν πρόκειται να ταξιδέψουν στο νησί, ακόμα κι αν το τεστ του κορωνιού θα είναι δωρεάν. Δεν υπάρχει καθόλου ενδιαφέρον από Άγγλους να ταξιδέψουν υπό αυτές τις συνθήκες στο νησί μας. Οπόταν, πριν η Αγγλία μπει στην κατηγορία Α΄, δεν πρέπει να περιμένουμε καμία κίνηση από την αγγλική αγορά, την ίδια ώρα που δεν υπάρχει κάτι το νεότερο ούτε από τη ρωσική αγορά», σημείωσε ο κ.Τάκκας.

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων ελεύθερης Αμμοχώστου δεν έκρυψε την ανησυχία του για το καλοκαίρι του 2021, λέγοντας πως εάν δεν βρεθεί μέχρι τότε εμβόλιο κατά του κορωνοιού, δεν θα πρέπει ν’ αναμένεται μεγάλη διαφοροποίηση στην τουριστική κίνηση από το εξωτερικό ούτε τον επόμενο χρόνο.

Πηγή: Πολίτης