Επ. Αμμοχώστου: Τρεις συλλήψεις σε μια νύχτα για κλοπή και επιθέσεις

Στην σύλληψη τριών προσώπων προέβησαν χθες μελη του ΤΑΕ Αμμοχώστου

xeiropedes astunomia exclusive, Αστυνομία, ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Στην σύλληψη τριών προσώπων προέβησαν χθες μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου και του Αστυνομικού Σταθμού Παραλιμνίου για 3 διαφορετικές υποθέσεις.

Συγκεκριμένα χθες η ώρα 1400 συνελήφθη άντρας ηλικίας 46 ετών από την Βουλγαρία ο οποίος ήταν καταζητούμενος από τις 24/8/22 σε σχέση με διερευνώμενες υποθέσεις κλοπής με τέχνασμα μεγάλων χρηματικών ποσών που διαπράχθηκαν την περασμένη Τετάρτη 24 Αυγούστου στην Ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και Λεμεσό αντίστοιχα. Ο 46χρονός συνελήφθηκε δυνάμει δικαστικού εντάλματος στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας στην Λευκωσία κατά την προσπάθεια του να εισέλθει στις κατεχόμενες περιοχές. Ο 46χρονος φέρεται να είναι ο δράστης στην επαρχία της Λεμεσού ενώ αναζητείται ο συνεργός του που ήταν το δεύτερο πρόσωπο της κλοπής στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου. Ο 46χρονος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Αμμοχώστου που συνεδρίασε στην Λάρνακα και εναντίον του εξασφαλίστηκε διάταγμα κράτησης για περίοδο 6 ημερών.

 

Στην σύλληψη 30χρονου από την Ινδία προέβησαν χθες βραδύ μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου ο οποίος ήταν καταζητούμενος σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση τραυματισμού ομοεθνή του ηλικίας 22 ετών που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της 26/8/22 στο Παραλίμνι. Συγκεκριμένα κατά τον επίδικο χρόνο τα πιο πάνω πρόσωπα βρίσκονταν σε οικία και διασκέδαζαν μαζί με άλλους ομοεθνής τους. Κάτω από συνθήκες οι οποίες διερευνώνται φέρεται να ήρθαν σε λεκτική αντιπαράθεση με αποτέλεσμα ο 30χρονος να καλέσει τον 22χρονο να εξέλθει της οικίας και στην συνέχεια να του επιτεθεί και να τον τραυματίσει με μεγάλο μαχαίρι τύπου μπαλτά στο δεξί χέρι. Ο 30χρονος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Αμμοχώστου που συνεδρίασε στην Λάρνακα και εναντίον του εξασφαλίστηκε διάταγμα κράτησης για περίοδο 4 ημερών.

 

Στην σύλληψη 40χρονου Βρετανού τουρίστα προχωρήσαν μέλη του αστυνομικού σταθμού Παραλιμνίου σε σχέση με υπόθεση αμελών και απερίσκεπτων πράξεων, αλόγιστης και επικίνδυνης οδήγησης, επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης και εγκατάλειψης σκηνής τροχαίου ατυχήματος χωρίς παροχή βοήθειας. Η σύλληψη του 40χρονου διενεργήθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας λίγο πριν ο ύποπτος αναχωρήσει από την Κύπρο για το Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, γύρω στις 3.45 το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ 54χρονος οδηγούσε μοτοσικλέτα σε δρόμο στο Παραλίμνι, με συνεπιβάτιδα τη σύζυγο του, προσπάθησε να εισέλθει σε δεξιά πάροδο, όπου ωστόσο αντιλήφθηκε ότι αυτοκίνητο ενοικιάσεως, βρισκόταν αντικανονικά σε στάση στη δεξιά λωρίδα της παρόδου, αντί στην αριστερή λωρίδα σύμφωνα με την πορεία του αυτοκινήτου. Στην προσπάθεια του 54χρονου να κινηθεί πλευρικά του αυτοκινήτου, ο οδηγός του αυτοκινήτου άρχισε να χειρονομεί.

 

Ο 54χρονος ζήτησε εξηγήσεις από τον οδηγό του αυτοκινήτου, ο οποίος εξήλθε του οχήματός του και με χειρονομία, υψώνοντας τις γροθιές του, προκάλεσε σε μονομαχία τον 54χρονο, ο οποίος κατέβηκε από τη μοτοσικλέτα του. Στη συνέχεια ο οδηγός του αυτοκινήτου επέστρεψε στο όχημά του και οδηγώντας το προς τα πίσω, φέρεται να προσπάθησε να κτυπήσει τον 54χρονο, χωρίς να τα καταφέρει. Αμέσως μετά ωστόσο, ο ίδιος φέρεται να οδήγησε με μπροστινή ταχύτητα το αυτοκίνητό του και να χτύπησε τον 54χρονο στα πόδια, με αποτέλεσμα αυτός να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί.

 

Ο ύποπτος οδηγός του αυτοκινήτου εγκατέλειψε τη σκηνή με το όχημά του, ενώ ο 54χρονος μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου για ιατρικές εξετάσεις. Όπως διαπιστώθηκε, αυτός έφερε εκδορές και μώλωπες σε διάφορα μέρη του σώματός του και αφού έτυχε περίθαλψης, έλαβε εξιτήριο.

 

Από τις εξετάσεις που έγιναν από μέλη της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο ενοικιάσεως είχε ενοικιαστεί από τον 40χρονο ύποπτο. Αυτός μετέβη στο αεροδρόμιο Λάρνακας, γύρω στις 8.00 το βράδυ της Παρασκευής, για να αναχωρήσει από την Κύπρο. Αφού υποβλήθηκε σε έλεγχο από μέλη της Αστυνομίας, στη συνέχεια εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης του, βάσει του οποίου συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για σκοπούς διερεύνησης υπόθεσης αμελών και απερίσκεπτων πράξεων, αλόγιστης και επικίνδυνης οδήγησης, επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, και εγκατάλειψης σκηνής τροχαίου ατυχήματος χωρίς παροχή βοήθειας.

 

O 40χρονος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Αμμοχώστου που συνεδρίασε στην Λάρνακα και εναντίον του εξασφαλίστηκε διάταγμα κράτησης για περίοδο 4 ημερών.