Επ. Αμμοχώστου: Τρομερές ελλείψεις σε υποδομές στα σχολεία διαπίστωσε η Επιτροπή Παιδείας

Σχολεία χωρίς στέγαστρα και χωρίς αρκετές αίθουσες διδασκαλίας για τους μαθητές - Τί διαπίστωσε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας σε περιοδεία σε σχολεία στην ελεύθερη Αμμόχωστο

cache 1500x3000 Analog medium 1201976 73475 2852021 exclusive, Σχολεία
Εικόνα Αρχείου

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη σε σχολεία στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Συγκεκριμένα η Κοινοβουλευτική Επιτροπη Παιδειας επισκέφθηκε το Ειδικό Σχολείο Απόστολος Βαρνάβας, το Δημοτικό Σχολείο Αυγόρου Β’, το Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας Α’, το Δημοτικό Σχολείο Δερύνειας Β’ και την Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Παραλιμνίου.

Ο Προεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδειας Παύλος Μυλωνάς δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως «τα προβλήματα στην Δημοτική και Μέση Εκπαίδευση τα περισσότερα είναι κτιριολογικά και έχουν σχέση με τις τρομερές ελλείψεις σε υποδομές. Αυτό είναι κάτι που έχουμε εντοπίσει σε όλα τα σχολεία που έχουμε επισκεφθεί σε όλη την Κύπρο».

Ανέφερε πως «δεν υπάρχει σχολείο που να μην έχει προβλήματα με τις αίθουσες, για παράδειγμα αυξημένος αριθμός μαθητών μειωμένος αριθμός αιθουσών, αίθουσες οι οποίες χρειάζονται συντήρηση».

Επίσης είπε πως «στις αυλές των σχολείων δεν υπάρχουν στέγαστρα για τον ήλιο και την βροχή, υποδομές που θα στηρίξουν το έργο των εκπαιδευτικών είτε άλλων ανθρώπων που εργάζονται για την παρουσία των παιδιών μας στα σχολεία».

Τούτων λεχθέντων θα πρέπει να υποδείξω ξανά και ξανά ότι δεν επαρκούν τα χρήματα που προσφέρονται για αυτόν τον τομέα της εκπαιδευσης, είπε, προσθέτοντας ότι οι Τεχνικές Υπηρεσίες είναι αδύνατο να ανταποκριθούν σε όλες τις ανάγκες που παρατηρούνται.

Η πιο συγκλονιστική στιγμή κατ’ εμένα, είπε ο κ. Μυλωνας «ήταν η επίσκεψη μας στο Ειδικο Σχολείο Απόστολος Βαρνάβας στο Λιοπετρι. Το συγκεκριμένο σχολείο είναι ένα σχολείο πρότυπο και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους ωστόσο παρατηρούνται κάποια θέματα τα οποία χρειάζονται ιδιαίτερης προσοχής».

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα στέγαστρα τα οποία έπρεπε να τοποθετηθούν «χθες», αφού μιλάμε για ένα Ειδικο Σχολείο, όπως είπε, αλλά και το πρόβλημα με το θέμα της ηλικίας αυτών των παιδιών.

Από το συγκεκριμένο σχολείο φεύγουμε με ένα ερωτημα προς όλους, είπε και ανέφερε ότι «όταν αυτά τα παιδιά συμπληρώσουν το 21ο έτος της ηλικίας τους, αυτά τα παιδιά με τα σοβαρότατα νευρολογικά και αλλά προβλήματα υγείας και χωρίς τους γονείς τους σε μια ηλικία και μετά, που θα καταλήξουν; Σε γηροκομείο; Στο ψυχιατρείο; Υπάρχει κάποια απάντηση από την συντονισμένη πολιτεια σε μια Ευρωπαϊκή Χώρα όπως η Κύπρος που βρισκόμαστε; Δεν υπάρχει απάντηση».

«Θα ήθελα να απευθύνω έκκληση σε όλους τουλάχιστον αυτό το κομμάτι να το αντιμετωπίσουμε στο άμεσο μέλλον γιατί δεν μας τιμά καθόλου» ανέφερε ο κ. Μυλωνάς.

Πηγή: ΚΥΠΕ