Επ. Αμμοχώστου: Ξήλωσε εργαστήρι παρασκευής ναρκωτικών η ΥΚΑΝ (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Χειροπέδες σε 63χρονο και 31χρονο - Δείτε φωτογραφίες από το εργαστήρι παρασκευής συνθετικής κάνναβης

photo 27 exclusive, Αστυνομία, Ναρκωτικά
Εικόνα Αρχείου

Στην κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικής ουσίας συνθετικής κάνναβης και υλικών και σύνεργων παρασκευής συνθετικής κάνναβης, και στη σύλληψη δύο υπόπτων προσώπων, προχώρησαν χθες μέλη της Αστυνομίας και συγκεκριμένα μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών – ΥΚΑΝ, στην επαρχία Αμμοχώστου.

ΥΚΑΝ 07.09.2022 Φώτο 2 exclusive, Αστυνομία, Ναρκωτικά

Κατά τη διάρκεια έρευνας που διεξήχθη με δικαστικό ένταλμα, λίγο μετά τις 5.00 το απόγευμα της Τρίτης, στην κατοικία και στο αυτοκίνητο άντρα ηλικίας 63 ετών, μέλη της ΥΚΑΝ εντόπισαν στο αυτοκίνητο, μέσα σε δύο σακούλια, ποσότητα ξηρής φυτικής ύλης που πιστεύεται ότι είναι συνθετική κάνναβη. Στο όχημα εντόπισαν επίσης μικροποσότητα κοκαΐνης και κάνναβης, μέσα σε δύο σακουλάκια. Ακολούθησε έρευνα σε αποθήκες που χρησιμοποιεί ο 63χρονος ύποπτος, όπου τα μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν σε τσάντα, ένα σακούλι που περιείχε φυτική ύλη, ποσότητες άσπρης και ροζ σκόνης, δύο ζυγαριές ακριβείας, και άλλα τεκμήρια.

ΥΚΑΝ 07.09.2022 Φώτο 3 exclusive, Αστυνομία, Ναρκωτικά

Έρευνα με δικαστικό ένταλμα διεξήχθη και στην κατοικία δεύτερου υπόπτου, άντρα ηλικίας 31 ετών, οικείου του 63χρονου, όπου τα μέλη της Αστυνομίας επίσης εντόπισαν ποσότητα φυτικής ύλης, ποσότητες άσπρης σκόνης και υγρής ουσίας που πιστεύεται ότι χρησιμοποιείται για εμποτισμό της συνθετικής κάνναβης, καθώς και διάφορα σκεύη που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή συνθετικής κάνναβης. Εντόπισαν επίσης χρηματικό ποσό, η προέλευση του οποίου διερευνάται.

ΥΚΑΝ 07.09.2022 Φώτο 7 exclusive, Αστυνομία, Ναρκωτικά

Οι 63χρονος και 31χρονος συνελήφθησαν αρχικά για αυτόφωρα αδικήματα, ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν με δικαστικά εντάλματα. Αυτοί τέθηκαν υπό κράτηση για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων, με την Αστυνομία να διερευνά υπόθεση παρασκευής ναρκωτικών, κατοχής ναρκωτικών, και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια.

ΥΚΑΝ 07.09.2022 Φώτο 4 exclusive, Αστυνομία, Ναρκωτικά

Οι ποσότητες συνθετικής κάνναβης, φυτικής ύλης, σκόνης και υγρής ουσίας, αναμένεται να τύχουν επιστημονικών εργαστηριακών εξετάσεων, ώστε να ταυτοποιηθούν, καθώς και για να προσδιοριστεί το βάρος της συνθετικής ύλης κάνναβης που έχει ανευρεθεί.

ΥΚΑΝ 07.09.2022 Φώτο 5 exclusive, Αστυνομία, Ναρκωτικά

Παράλληλα της υπόθεσης ναρκωτικών, εναντίον του 63χρονου διερευνάται και υπόθεση απαγορευμένου μετανάστη, και εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, αφού σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, μετά την απέλαση του από τη Δημοκρατία το 2013 ως απαγορευμένος μετανάστης, αυτός φέρεται να επέστρεψε παράνομα και να εξασφάλισε εγγραφή για διαμονή του στη Δημοκρατία, χρησιμοποιώντας διαβατήριο με άλλα προσωπικά στοιχεία. Το διαβατήριο ανευρέθηκε στην κατοικία του, κατά τη διάρκεια της χθεσινής έρευνας και κατακρατήθηκε για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

ΥΚΑΝ 07.09.2022 Φώτο 6 exclusive, Αστυνομία, Ναρκωτικά

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου και εναντίον τους εκδόθηκε διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών. Τις εξετάσεις συνεχίζουν η ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Αμμοχώστου) και το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Famagusta.News