Επ. Αμμοχώστου: Υπό κράτηση δύο μετανάστες φερόμενοι διακινητές (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ένας βρίσκεται στη λίστα των απαγορευμένων μεταναστών - Είχε καταδικαστεί το 2010 σε 15 μήνες φυλάκιση και απελάθηκε

30C45E95 4BF1 4CE5 9262 225FBC432E53 exclusive, Μετανάστες

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εναντίον δύο προσώπων, ηλικίας 50 και 53 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση υποβοήθησης υπηκόων τρίτων χωρών να εισέλθουν στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και παράνομης εισόδου στην Δημοκρατία.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας Ανδρέας Κωνσταντίνου ανέφερε πως “γύρω στις 8.30 χθες βράδυ, σκάφος στο οποίο επέβαιναν εννέα παράτυποι μετανάστες από τη Συρία και βρισκόταν ανοικτά του ακρωτηρίου Κάβο Γκρέκο, οδηγήθηκε με τη συνοδεία της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, στο αλιευτικό καταφύγιο Παραλιμνίου”.

Πρόσθεσε ότι “για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άτομα ηλικίας 50 και 53 ετών, αφού εναντίον τους προέκυψε μαρτυρία ότι ενέχονται σε αδικήματα σχετικά με υποβοήθηση υπηκόων τρίτων χωρών για είσοδο στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς της παράνομης εισόδου στο έδαφος της Δημοκρατίας”.

Από τις έρευνες της Αστυνομίας, συνέχισε διαπιστώθηκε ότι “ο 50χρονος βρίσκεται στη βάση δεδομένων απαγορευμένων μεταναστών, αφού το 2010 καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 μηνών για απόπειρα παροχής βοήθειας σε υπηκόους τρίτων χωρών να εισέλθουν παράνομα στη Δημοκρατία και έχει απελαθεί από τη χώρα”.

Σημειώνεται ότι οι παράτυποι μετανάστες μετά την αξιολόγηση και καταγραφή των στοιχείων τους οδηγήθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Παράτυπων Μεταναστών “Πουρνάρα” στην Κοκκινοτριμιθιά.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν το μεσημέρι ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης για οκτώ ημέρες.

Την υπόθεση διερευνά η Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης σε συνεργασία με το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Famagusta.News / ΚΥΠΕ