Επ. Αμμοχώστου: Υπό κράτηση τέσσερα πρόσωπα για υπόθεση απειλής και εκβιασμού

imagew 22 exclusive, Αστυνομία
Εικόνα Αρχείου

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης μίας ημέρας εναντίον τεσσάρων προσώπων, ηλικίας 28, 29, 32 και 40 ετών για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση που αφορά απειλή, εκβίαση, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις 11 το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 1ης Μαΐου, καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Αμμοχώστου από 40χρονο, ότι λίγο νωρίτερα έξι άτομα μετέβησαν στο σπίτι του, σε Κοινότητα της επαρχίας Αμμοχώστου, με απειλητικές διαθέσεις με στόχο να εισπράξουν χρηματικό ποσό που όπως ισχυρίστηκαν, χρωστούσε ο παραπονούμενος.

Ο 40χρονος αρνήθηκε κάτι τέτοιο και είπε, σύμφωνα με την καταγγελία του ότι δεν χρωστά χρήματα σε κανένα με αποτέλεσμα τα έξι άτομα να εξαπολύσουν απειλές κατά της ζωής του.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης από άνδρες του ΤΑΕ Αμμοχώστου, προέκυψε μαρτυρία εναντίον τεσσάρων προσώπων ηλικίας 32, 29, 40 και 28 ετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας τα τρία πρόσωπα, δηλαδή ο 28χρονος, 29χρονος και 40χρονος, ήταν ανάμεσα στους έξι που μετέβησαν στο σπίτι του παραπονούμενου.

Ωστόσο, ο 32χρονος δεν ήταν μεταξύ των έξι ατόμων που μετέβησαν στο σπίτι του παραπονούμενου, παρότι, σύμφωνα με την Αστυνομία, φέρεται να έχει εμπλοκή στην υπόθεση.

Τα τέσσερα άτομα συνελήφθησαν χθες βράδυ από μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου και τέθηκαν υπό κράτηση ενώ σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης για μία μέρα.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Πηγή: ΚΥΠΕ