Επ. Αμμοχώστου: Σε 49 κλήσεις ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική για τις πλημμύρες

DSC 3850 αντίγραφο Καιρός, Νέα Αμμοχώστου, ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ, Πρωταράς, Πυροσβεστική
©Famagusta.News

Στις 85 εκτοξεύτηκαν οι κλήσεις στις οποίες ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία (ΠΥ) το περασμένο 24ωρο, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων σε όλη την Κύπρο.

Ειδικότερα, η πυροσβεστική ανταποκρίθηκε σε 69 κλήσεις λόγω της έντονης βροχόπτωσης, εκ των οποίων η πλειοψηφία (49) προήλθε από την ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου. Οι υπόλοιπες 20 αφορούσαν τις υπόλοιπες Επαρχίες με τις περισσότερες (17) την Επαρχία Λευκωσίας.

Διαβάστε επίσης:
– ΠΡΩΤΑΡΑΣ: Μεγάλες καταστροφές στο παραλιακό μέτωπο (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)– ΠΡΩΤΑΡΑΣ: Τρύπα στο οδόστρωμα από τις βροχές (εικόνες)

– Δρόμοι «ποτάμια» στη Σωτήρα από την έντονη βροχόπτωση (BINTEO)
– ΠΡΩΤΑΡΑΣ: Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι – Δείτε βίντεο και εικόνες 

«Οι κλήσεις αφορούσαν αντλήσεις όμβριων υδάτων από υπόγεια κατοικιών, υποστατικών ξενοδοχείων, ρυμούλκηση οχημάτων σε ασφαλείς χώρους, διασώσεις ατόμων που ήταν εγκλωβισμένα στα οχήματα τους σε τ δρόμους, μετακινήσεις δέντρων μετά από πτώσεις», αναφέρει ανακοίνωση της ΠΥ την οποία υπογράφει ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής, προσθέτοντας πως στο έργο ανταποκρίσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνέβαλε η Αστυνομία καθώς επίσης και συνεργεία της Πολιτικής Άμυνας και των Δήμων Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας.

Από τις συνολικά 85 κλήσεις, πέραν αυτών που αφορούσαν την βροχόπτωση, η ΠΥ ανταποκρίθηκε σε έξι κλήσεις για πυρκαγιές, οκτώ για ειδικές εξυπηρετήσεις και δύο ψευδείς κλήσεις.