Έπεσε η αυλαία του 8ου κύκλου διαλέξεων του Σαλαμίνιου Πανεπιστημίου Αμμοχώστου (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

ΣΑΛΑΜΙΝΙΟ12 Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Μητρόπολη Κωνσταντίας, Νέα Αμμοχώστου, Σαλαμίνιο Πανεπιστήμιο

Έπεσε η αυλαία του 8ου κύκλου διαλέξεων του Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, 17 Μαΐου 2019, η τέταρτη και τελευταία διάλεξη του Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αμμοχώστου που διοργάνωσε για όγδοη συνεχή χρονιά η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Δείτε ολόκληρη την εκδήλωση εδώ:

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Παραλιμνίου. Κατά την προέλευση των συμμετεχόντων όσοι είχαν συμπληρώσει τις απαιτούμενες παρουσίες, έλαβαν και το σχετικό δίπλωμα παρακολούθησης.

ΣΑΛΑΜΙΝΙΟ11 Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Μητρόπολη Κωνσταντίας, Νέα Αμμοχώστου, Σαλαμίνιο Πανεπιστήμιο

Ομιλητές, ήταν οι δήμαρχοι της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης και Σωτήρας Γεώργιος Τάκκας, οι οποίοι ανέπτυξαν το θέμα “Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου, Προβλήματα και Προοπτικές”. Ο δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος, λόγω άλλης έκτακτης υποχρέωσης, δεν κατέστη δυνατό να παραστεί.

ΣΑΛΑΜΙΝΙΟ10 Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Μητρόπολη Κωνσταντίας, Νέα Αμμοχώστου, Σαλαμίνιο Πανεπιστήμιο

Στις τοποθετήσεις τους οι δήμαρχοι αναφέρθηκαν διεξοδικά σε θέματα και χρόνιες παθογενείς καταστάσεις που ταλανίζουν την τοπική αυτοδιοίκηση κυρίως από το 1974 και καθεξής, λόγω και των συνεπειών της Τουρκικής εισβολής. Ωστόσο έκαναν μνεία στα έργα υποδομής και ανάπτυξης τα οποία υλοποιήθηκαν ή βρίσκονται στη φάση/προγραμματισμό/σχεδιασμό υλοποίησης τους, ώστε να βελτιώσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό την ζωή των κατοίκων και επισκεπτών αλλά και να προβάλουν την χώρα μας στο εξωτερικό.

ΣΑΛΑΜΙΝΙΟ9 Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Μητρόπολη Κωνσταντίας, Νέα Αμμοχώστου, Σαλαμίνιο Πανεπιστήμιο

Το συντονισμό της διάλεξης ανέλαβε ο Κώστας Κουμής, αντιπρόεδρος της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (Α.ΤΗ.Κ.)
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Κύπρου για τη συνδιοργάνωση αυτού του θεσμού, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να αναζητείται μια διαρκής ανανέωση ώστε να μη χάνει το ενδιαφέρον και να μην γηράσκει ως θεσμος. Αναφέρθηκε στις καινοτομίες του φετινού κύκλου διαλέξεων με τη μείωση των συναντήσεων από οκτώ σε τέσσερις αλλά και στο άνοιγμα του θεσμού προς τους νέους, μαθητές και στρατιώτες με κυρίαρχο θέμα τον επαγγελματικό προσανατολισμό.

ΣΑΛΑΜΙΝΙΟ8 Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Μητρόπολη Κωνσταντίας, Νέα Αμμοχώστου, Σαλαμίνιο Πανεπιστήμιο

Η δράση αυτή θα ενισχύσει τις αναζητήσεις τους, όμως, πέρα από το γεγονός αυτό, το ότι θα ακούσουν κάποιες σκέψεις, κάποιες ιδέες, θα τεθούν κάποιοι προβληματισμοί, το μήνυμα που μεταφέρεται είναι ότι εμείς σαν θεσμοί της κοινωνίας επιδεικνύουμε ζωηρό ενδιαφέρον για τους νέους μας. Ευχαρίστησε τέλος, όλους τους συντελεστές, τους χορηγούς και όσους συνέβαλαν και στηρίζουν την λειτουργία του θεσμού αυτού, ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε πνευματικά στην περιοχή μας.

60346695 2308609959190586 4492533446563856384 o Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Μητρόπολη Κωνσταντίας, Νέα Αμμοχώστου, Σαλαμίνιο Πανεπιστήμιο

Στο δικό του σύντομο χαιρετισμό ο Τάσος Χριστοφίδης, πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, συνεχάρη την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας για την συνδιοργάνωση αυτών των διαλέξεων οι οποίες αποτελούν ένα ζωντανό παράδειγμα της δύναμης της συμμετοχικής παιδείας, μέσα από τον τρόπο που αυτές διεξάγονται. Εξέφρασε επίσης την ετοιμότητα του ΠΑΝΚΥΠ ως εκπαιδευτικού, κοινωνικού και πολιτιστικού φορέα, να συνεχίσει να στέκεται συνεργάτης στην προσπάθεια αυτή της μεταλαμπάδευσης γνώσεων μέσα από τη διαδραστική μάθηση, τον εκλαϊκευμένο λόγο και να επιμορφώνει τους πολίτες.

ΣΑΛΑΜΙΝΙΟ4 Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Μητρόπολη Κωνσταντίας, Νέα Αμμοχώστου, Σαλαμίνιο Πανεπιστήμιο

Παρέστησαν επίσης οι Κυριάκος Χατζηγιάννης βουλευτής ΔΗΣΥ Αμμοχώστου, Γεώργιος Οικονόμου Αστυνομικός Διευθυντής Αμμοχώστου, Αδάμος Χατζηχριστοδούλου, θρονικός επίτροπος, Κυριάκος Ιωακείμ και Γεώργιος Κκαράς, Δημοτικοί Σύμβουλοι Παραλιμνίου, Γεώργιος Κάκκουρας Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης, Δόξα Κωμοδρόμου Υπεύθυνη Γραφείου Εκδηλώσεων Πανεπιστημίου Κύπρου κ.α

ΣΑΛΑΜΙΝΙΟ5 Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Μητρόπολη Κωνσταντίας, Νέα Αμμοχώστου, Σαλαμίνιο Πανεπιστήμιο

Στα πλαίσια της τελευταίας διάλεξης τιμήθηκε ο Κώστας Τσολάκης (Τρίζας) για την προσφορά του στη δημιουργία και ολοκλήρωση της βιβλιοθήκης του Πνευματικού Κέντρου της Μητροπόλεως.

ΣΑΛΑΜΙΝΙΟ7 Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Μητρόπολη Κωνσταντίας, Νέα Αμμοχώστου, Σαλαμίνιο Πανεπιστήμιο ΣΑΛΑΜΙΝΙΟ6 Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Μητρόπολη Κωνσταντίας, Νέα Αμμοχώστου, Σαλαμίνιο Πανεπιστήμιο ΣΑΛΑΜΙΝΙΟ3 Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Μητρόπολη Κωνσταντίας, Νέα Αμμοχώστου, Σαλαμίνιο Πανεπιστήμιο ΣΑΛΑΜΙΝΙΟ2 Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Μητρόπολη Κωνσταντίας, Νέα Αμμοχώστου, Σαλαμίνιο Πανεπιστήμιο ΣΑΛΑΜΙΝΙΟ1 Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Μητρόπολη Κωνσταντίας, Νέα Αμμοχώστου, Σαλαμίνιο Πανεπιστήμιο ΣΑΛΑΜΙΝΙΟ Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Μητρόπολη Κωνσταντίας, Νέα Αμμοχώστου, Σαλαμίνιο Πανεπιστήμιο

Εικόνες: Χάρης Χατζηιορδάνης
Famagusta.News