Επιχείρηση Αστυνομίας στα Κοκκινοχώρια – 22 αλλοδαποί διέμεναν σε παλιό εργοστάσιο στην Ορμήδεια

imagew 11 1 Αστυνομία, Ορμήδεια
Εικόνα Αρχείου

Επιχείρηση της Αστυνομίας διενεργήθηκε το πρωί στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου με στόχο τη διερεύνηση καταγγελιών που αφορούν την παράνομη παραμονή, εκμετάλλευση στο χώρο εργασίας και εμπορίας προσώπων.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου Ανδρέας Κωνσταντίνου ανέφερε ότι “μετά από αξιολόγηση πληροφοριών ότι δυνατόν να διαπράττονταν αδικήματα όσον αφορά την παράνομη παραμονή, εκμετάλλευση στο χώρο εργασίας και εμπορίας προσώπων, διεξήχθη σήμερα μεταξύ των ωρών 5.30 – 7.30 το πρωί, επιχείρηση σε συγκεκριμένο υποστατικό στην κοινότητα Ορμήδειας”.

Πρόσθεσε ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Αμμοχώστου, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου και του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων. Κατά την επιχείρηση εντοπίστηκαν συνολικά 22 αλλοδαποί μεταξύ των οποίων και φοιτητές, προερχόμενοι από διάφορες τρίτες χώρες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εργάτες, εντοπίστηκαν σε παλιό εργοστάσιο που διαμορφώθηκε ειδικά για τη διαμονή των εργατών στην κοινότητα Ορμήδειας.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου από τις εξετάσεις της Αστυνομίας δεν διαπιστώθηκε οποιαδήποτε παρανομία ή παραβίαση εργασιακών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή νομοθεσίας. Ωστόσο οι στοχευμένες επιχειρήσεις της Αστυνομίας όσον αφορά τέτοιου είδους θέματα θα συνεχιστούν με στόχο την πάταξη του συγκεκριμένου φαινομένου, είπε.

Σημειώνεται ότι η σημερινή επιχείρηση της Αστυνομίας είναι συνέχεια της σύλληψης το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, προσώπου ηλικίας 58 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Δύναμης, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εμπορίας ενηλίκων προσώπων, εκμετάλλευσης προσώπων στην εργασία, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στην κοινότητα Ξυλοφάγου.

Συγκεκριμένα, μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, του ΤΑΕ Αμμοχώστου, της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και Λειτουργού Εργασιακών Σχέσεων, διενήργησαν το περασμένο Σάββατο συντονισμένη επιχείρηση σε φάρμα στην κοινότητα Ξυλοφάγου της επαρχίας Λάρνακας, όπου εντοπίστηκαν δύο πρόσωπα τα οποία σύμφωνα με τις εξετάσεις φαίνεται να υπάρχουν ενδείξεις θυματοποίησης τους.

Την Σάββατο 23 Μαΐου, ο 58χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για πέντε ημέρες, διάταγμα που λήγει αύριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ