Επιχορηγημένες διακοπές σε 96 ξενοδοχεία από €29! (ΛΙΣΤΑ)

Το Σχέδιο απευθύνεται σε μόνιμους κατοίκους Κύπρου και αποσκοπεί, πρωτίστως, στην ενθάρρυνση της πραγματοποίησης διακοπών στην Κύπρο

st rooms lc parklane 152747 lifestyle pool adults only hr web

Επίσημη πρώτη σήμερα για το έκτακτο σχέδιο ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού που ανακοίνωσε το υφυπουργείο Τουρισμού αναρτώντας και τον κατάλογο των 96 ξενοδοχείων με τις τιμές που προσφέρουν ανά διανυκτέρευση.

Το Σχέδιο απευθύνεται σε μόνιμους κατοίκους Κύπρου και αποσκοπεί, πρωτίστως, στην ενθάρρυνση της πραγματοποίησης διακοπών στην Κύπρο. Οι ξενοδοχειακές μονάδες που συμμετέχουν καλύπτουν όλες τις επαρχίες του νησιού αλλά και τα ορεινά. Η χαμηλότερη προσφερόμενη τιμή που συναντάμε είναι τα €29 το δίκλινο με πρόγευμα σε ξενοδοχειακή μονάδα στον Πεδουλά.

Το Σχέδιο θα έχει χρονική διάρκεια από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2020. Σε αυτό συμμετέχουν Τουριστικά Καταλύματα (Ξενοδοχεία, Οργανωμένα Διαμερίσματα, Τουριστικά Χωριά, Αγροτουριστικά Καταλύματα), που προσφέρουν για το μήνα Σεπτέμβριο την ανώτατη τιμή των 80 ευρώ με πρόγευμα για δίκλινο δωμάτιο ανά βράδυ, για το μήνα Οκτώβριο την ανώτατη τιμή των 70 ευρώ με πρόγευμα για δίκλινο δωμάτιο ανά βράδυ και για το μήνα Νοέμβριο την ανώτατη τιμή των 60 ευρώ με πρόγευμα για δίκλινο δωμάτιο ανά βράδυ.

Πρόσθετα, το Σχέδιο προβλέπει την κάλυψη του 25% του κόστους διαμονής από το Υφυπουργείο, συμπεριλαμβανομένων των χρεώσεων για παιδιά που θα διαμένουν στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς τους.

Ως ελάχιστη διαμονή για χρήση των πιο πάνω τιμών έχουν καθοριστεί τα δύο βράδια.

Αναλυτικά οι τιμοκατάλογοι των ξενοδοχείων ανά επαρχία:

Επαρχία Αμμοχώστου

Επαρχία Λάρνακας και ορεινές περιοχές

Επαρχία Λεμεσού και ορεινές περιοχές

Επαρχία Λευκωσίας, ορεινές περιοχές και περιοχή Τηλλυρίας

Επαρχία Πάφου και ορεινές περιοχές

Πηγή: Φιλελεύθερος