Τοπικα

Επίσκεψη Ν.Ιωαννίδη στην Επ.Αμμοχώστου: Συζητήθηκε το μεταναστευτικό

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου φιλοξένησε στα γραφεία του στο Παραλίμνι τον Υφυπουργό Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας Δρ. Νικόλα Ιωαννίδη με συνοδεία του την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κύριο Χαράλαμπο Μανώλη, ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Αμμοχώστου κύριος Γιάννης Καρούσος, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου – Δερύνειας κύριος Γιώργος Νικολέττος, ο Δήμαρχος Αγ. Νάπας κύριος Χρίστος Ζαννέττου καθώς και Προέδροι οργανωμένων συνόλων και επιχειρηματίες της επαρχίας Αμμοχώστου.

Ο κύριος Μανώλη καλωσόρισε τον Υφυπουργό και έδωσε Συγχαρητήρια για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του νεοσύστατου Υφυπουργείου και ευχήθηκε καλή επιτυχία, ενώ ο Δρ. Ιωαννίδης με τη σειρά του εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για τη σχετική επίσκεψη και διαβεβαίωσε ότι στόχος είναι η συνεργασία με απώτερο σκοπό την επίλυση προβλημάτων.Ακολούθησε στη συνέχεια συζήτηση γύρω από θέματα που αφορούν την επαρχία Αμμοχώστου και άπτονται (άμεσα ή έμμεσα) των αρμοδιοτήτων του Υφυπουργείου Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας, Μεταξύ αυτών, η νόμιμη και παράτυπη / παράνομη μετανάστευση, η σύναψη διακρατικών συμφωνιών με τρίτες χώρες, η πολιτική επαναπατρισμού και απελάσεων, η τακτική push back και η ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα στη χώρα.

Επί τάπητος τέθηκαν προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία και την επιχειρηματική κοινότητα της επαρχίας Αμμοχώστου όσον αφορά τόσο την εγκατάσταση στην επαρχία μεταναστών που είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι, ιδιαίτερα δε, σε τουριστικές περιοχές της, όσο και τις δυσκολίες σε σχέση με την εργοδότηση υπηκόων τρίτων χωρών.

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης, η οποία διεξήχθη σε φιλικό κλίμα, ο κύριος Χαράλαμπος Μανώλη εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Υφυπουργό για την επίσκεψη του, την οποία χαρακτήρισε ως εποικοδομητική.

Ο Δρ. Νικόλας Ιωαννίδης ευχαρίστησε τους πάντες για την παρουσία και την ανταλλαγή απόψεων, και σημείωσε πώς επιθυμία είναι η διατήρηση ενός ανοιχτού καναλιού επικοινωνίας, προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας και της Κύπρου γενικότερα.

Ροη Ειδησεων

Η πρωτοβουλία Tourism Cares ενώνει την τουριστική βιομηχανία της Κύπρου για ένα καθαρότερο μέλλον

Η πρωτοβουλία «Tourism Cares: Unite for a Cleaner Cyprus» ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία. Σχεδόν 60…

27 Σεπτεμβρίου, 2024

Υφ. Πρόνοιας: Πέραν των 17 εκ. ευρώ σε εθελοντικές οργανώσεις για το 2023

Μέσω των σχεδίων κρατικών ενισχύσεων προς τις εθελοντικές οργανώσεις δόθηκαν για το 2023 πέραν των…

27 Σεπτεμβρίου, 2024

Οπλισμένος ο ισοβίτης «κομμωτής» – Σχεδιάζει να διαφύγει στη Λατινική Αμερική

Οπλισμένος και αποφασισμένος να μην παραδοθεί, είναι ο ισοβίτης Δώρος Θεοφάνους, ο οποίος δραπέτευσε, χθες,…

27 Σεπτεμβρίου, 2024

Υφυπουργός Μετανάστευσης: Η στήριξη νησιωτικών κρατών στρατηγικής σημασίας για ΕΕ

Η υποστήριξη των νησιωτικών κρατών δεν είναι μόνο ζήτημα δίκαιης κατανομής βαρών, αλλά και στρατηγικής…

27 Σεπτεμβρίου, 2024

Τους τσάκωσαν να μεταφέρουν πάνω από 140 kg πουργούρι από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Κατά τον έλεγχο οχημάτων στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου στις 26 Σεπτεμβρίου2024, λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων…

27 Σεπτεμβρίου, 2024

Χειροπέδες σε 61χρονη για σφετερισμό ελληνοκυπριακής περιουσίας στα κατεχόμενα

Την 7ημερη κράτηση διέταξε σήμερα το Δικαστήριο εναντίον 61χρονης Ευρωπαίας πολίτη σε σχέση με υπόθεση…

27 Σεπτεμβρίου, 2024