Επιστολή Πρωτοβουλίας Ισαάκ-Σολωμου σε ΠτΔ για «υποψηφιότητα» δολοφόνου Τάσου Ισαάκ

996C5BD1 5138 42BA 941E 97C723A28B69 Ισαάκ-Σολωμού, Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού

Για την επικράτηση της δικαιοσύνης

Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» από την πρώτη μέρα ίδρυσής της, έθεσε ως στόχο, αφενός να επικρατήσει η μνήμη έναντι της λήθης, διά μέσου ενός διαρκούς οδοιπορικού για τον Τάσο και τον Σολωμό με τελικό προορισμό την Κερύνεια και την Αμμόχωστο και αφετέρου να κυριαρχήσει η δικαιοσύνη, να αναπαυθούν οι ψυχές τους, να ηρεμήσουν οι οικογένειες που άφησαν πίσω.

Το αίτημα για επανεκκίνηση των διαδικασιών σχετικά με τα εντάλματα σύλληψης εις βάρος των δολοφόνων του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού μεταφέρθηκε σε κάθε γωνιά της Κύπρου, στο Βερολίνο, στην Ελλάδα μας, μα και ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, με τον οποίο συναντήθηκαν μέλη της «Πρωτοβουλίας» το 2016. Στην παρουσία των γονέων των δύο ηρώων, μα και της κόρης του Τάσου, Αναστασίας, είχε καταστεί σαφές ότι οι μοτοσικλετιστές δεν θα ησυχάσουν αν δεν εκτελεστούν τα ξεχασμένα και αποσυρμένα εντάλματα σύλληψης εναντίον του Ερχάν Αρικλί, που αξιώνει να είναι ο επόμενος κατοχικός ηγέτης, του Κενάν Ακίν, πρώην «υπουργού» του κατοχικού καθεστώτος και των υπολοίπων που ταυτοποιήθηκαν ως δολοφόνοι του Τάσου και του Σολωμού.

Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού», με αφορμή την εξαγγελία της «υποψηφιότητας» του Ερχάν Αρικλί για τις παράνομες εκλογές της 11ης Οκτωβρίου στα κατεχόμενα, απέστειλε πρόσφατα την παρακάτω επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με αίτημα τον αγώνα υπέρ της δικαιοσύνης, την επανεκκίνηση των διαδικασιών για να συλληφθούν οι φονιάδες του Αυγούστου του 1996. Η μνήμη θα νικήσει.

«Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού»
25 Σεπτεμβρίου 2020

Αυτούσια η επιστολή:

1AF18DDE 63C3 40F8 9E4E F41151B57248 Ισαάκ-Σολωμού, Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού