ΕΒΕΑ: Παρουσίαση στρατηγικού πλάνου για την ανάπτυξη της Επαρχίας Αμμοχώστου

Παρουσίαση Στρατηγικού πλάνου αναπτυξιακών έργων για την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου

ED9D8FA0 6C29 4493 AB02 9100C58EE3AE exclusive

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου παρουσίασε χθες, 4 Οκτωβρίου 2022 το όραμα του για την ανάπτυξη της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου. Η παρουσίαση, η οποία έφερε τον τίτλο «Στρατηγικό πλάνο αναπτυξιακών έργων για την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου», αφορούσε ουσιαστικά το πλαίσιο ενός στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης έργων. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν Βουλευτές, Δήμαρχοι, Κοινοτάρχες και άλλοι αρμόδιοι της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

Στόχος της παρουσίασης ήταν η ανάδειξη των αξόνων ανάπτυξης μέσω της αναξιοποίητης κρατικής γης και η προώθηση των στόχων αυτών μέσω κυβερνητικών υπηρεσιών. Μερικοί από τους άξονες ανάπτυξης η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, της τουριστικής βιομηχανίας και άλλων τομέων της οικονομίας, η ενδυνάμωση της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής και η βελτίωση της ευημερίας των κατοίκων όλης της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

Παράλληλα η παρουσίαση αποσκοπούσε στην εμπλοκή των παρευρισκόμενων με συζήτηση ως προς το προκαταρκτικό πλάνο που παρουσιάστηκε ως επίσης με τοποθέτηση και παράθεση σχετικών εισηγήσεων από πλευράς τους. Έγινε καταγραφή των απόψεων που ανταλλάχθηκαν ούτως ώστε με το πέρας της παρουσίασης, λαμβανομένου υπόψη αυτών, να οριστικοποιηθούν οι εν λόγω προτάσεις του Επιμελητηρίου από τις οποίες πλαισιώνεται το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης.

Στην παρουσίαση του Στρατηγικού πλάνου προέβη εκ μέρους του Επιμελητηρίου ο κος. Κώστας Φυτιρής, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο κος. Φυτιρής εξήγησε ότι στόχος της σημερινής συνάντησης είναι να παρουσιαστούν οι αρχικές ιδέες με αποτέλεσμα μια ολοκληρωμένη εισήγηση για ανάπτυξη τα επόμενα δέκα χρόνια στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου με βασικό γνώμονα την ευημερία όλων. Τόνισε αργότερα ότι «Η συλλογική προσπάθεια και συγκέντρωση δυνάμεων φέρνει αποτέλεσμα».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αμμοχώστου, κος. Αυγουστίνος Παπαθωμάς, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους εξέφρασε την αισιοδοξία του για την υλοποίηση των έργων με την συναίνεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Βουλευτών Αμμοχώστου και του Επιμελητηρίου Αμμοχώστου. Δήλωσε ότι το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου θα συνεχίσει να στηρίζει την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου με όλες του τις δυνάμεις.

Σε δηλώσεις του ο Αυγουστίνος Παπαθωμάς χαρακτήρισε «πετυχημένη τη συνάντηση, αφού παρουσιάστηκε το πλάνο του ΕΒΕΑ για την ανάπτυξη της επαρχίας. Εγινε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση και αντηλλάγηκαν απόψεις από τους παρευρισκόμενους βουλευτές, Δημάρχους, Κοινοτάρχης και άλλους παράγοντες της περιοχής».

Πρόσθεσε ότι «το δύσκολο μέρος είναι τώρα η εφαρμογή και η υλοποίηση αυτού του πλάνου. Εχουμε ζητήσει όπως όλοι συμβάλουν με τις εισηγήσεις τους μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου και ευελπιστούμε ότι στις 17 Νοεμβρίου που θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Γενική Συνέλευση του Επιμελητηρίου Αμμοχώστου, θα έχουμε πιο συγκεκριμένο πλάνο, που θα είναι έτοιμο για δράση».

Ταυτόχρονα εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα ότι «αυτή τη φορά θα πετύχουμε».

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια.