Αναβρασμός για φυλάκιση του 35χρονου στο Φρέναρος

frenaros, Νέα Αμμοχώστου, φυλάκιση 35χρονου

«Μα τον Αντώνη μας, ένα που τα πιο καλά παιδιά μας, να το κλείσουν στη φυλακή για έτσι λόγο; Αδικία και μεγάλο κρίμα. Πρέπει να γίνει κάτι το συντομότερο». Κοινωνική αναστάτωση προκάλεσε από νωρίς χθες το πρωί στο Φρέναρος, η είδηση ότι ένα από τα καλύτερα παιδιά της κοινότητας, ο 35χρονος Αντώνης Αντωνίου, τιμωρήθηκε με 45 μέρες φυλακή από το Δικαστήριο για παρακοή του διατάγματος περί διακίνησης μετά τις 9 το βράδυ, σε σχέση με τα μέτρα για τον κορωνοϊό. Η είδηση ότι ο Αντωνίου κλείστηκε στη φυλακή γι’ αυτό τον λόγο προκάλεσε έκπληξη, καθώς θεωρείται από τους συγχωριανούς και τους φίλους του εξαιρετικός χαρακτήρας και άτομο ήπιων τόνων.

Χαρακτηριστική της αγάπης και της εκτίμησης των Φρεναριτών προς την οικογένεια του Αντώνη, ήταν η μαζική παρουσία πολλών κατοίκων στο πατρικό σπίτι του, όχι απλά για να συμπαρασταθούν αλλά για να κάνουν κάτι πρακτικό, κάτι να βοηθήσουν. «Θα κάνουμε ό,τι μπορεί να γίνει, τούτο δεν θα μείνει έτσι», μας ανέφερε ο κοινοτάρχης Μιχάλης Χατζηγιώρκας που από νωρίς το πρωί βρέθηκε στο σπίτι της οικογένειας. Ένας μετά τον άλλο, συγχωριανοί, φίλοι και συγγενείς άρχισαν τα τηλεφωνήματα. Άλλοι σε βουλευτές (όλων των κομμάτων), άλλοι σε άτομα προς την Εισαγγελία και το Προεδρικό, να φτάσει το θέμα μέχρι τον Πρόεδρο και τον Εισαγγελέα. «Για όνομα του Θεού, βγάλτε το συντομότερο έξω τον Αντώνη, δεν θα αντέξει και αυτή τη νέα δοκιμασία».

Κάπου στην κοινότητα κάποιοι φίλοι του, μας μιλούν για τη δύσκολη ζωή, που ποτέ δεν του χαρίστηκε, που είχε ο Αντώνης. Ο πατέρας του θεωρείται στο Φρέναρος αλλά και από το Αστυνομικό Σώμα, ως ήρωας και παράδειγμα αλτρουϊσμού προς τον συνάνθρωπο. Το 1994, εκτελώντας χρέη ναυαγοσώστη, ρίσκαρε και διέσωσε από βέβαιο πνιγμό Βρετανό τουρίστα. Έχασε όμως ο ίδιος τη ζωή του, αφήνοντας πίσω σύζυγο και δυο μικρά παιδιά. Τον Αντώνη και τη μικρότερη αδελφή του. Πριν μερικά χρόνια, με βάσανα και κόπους, κατάφερε να στήσει συνεταιρικά με ένα φίλο του, τη δική του μικρή επιχείρηση, με πελατεία μέχρι τη Δερύνεια και άλλα γειτονικά χωριά. Ένα μικρό γυράδικο. «Δεν ήταν μόνο το καλό φαγητό. Ήταν ο καλός του τρόπος. Όλοι τον αγαπούνε στο χωριό τον Αντώνη», λένε και ξαναλένε οι φίλοι του.

Η μητέρα του σπαράζει και επαναλαμβάνει ότι «ο γιος της δεν έχει φιλενάδα και ήταν πολύ άδικο αυτό που ειπώθηκε και γράφτηκε από τα ΜΜΕ». «Ο γιος μου διέμενε στο Παραλίμνι με την κοπέλα του με την οποία σκοπεύει να παντρευτούν. Είχε σχολάσει μόλις από το γυράδικο. Και κουρασμένος πήγαινε σπίτι του στο Παραλίμνι να κοιμηθεί».

Οι φίλοι και οι οικείοι του Αντώνη Αντωνίου διατυπώνουν με πικρία κάποια παράπονα για το τι έγινε ακριβώς εκείνο το βράδυ που η Αστυνομία κατήγγειλε τον 35χρονο. Και κυρίως ότι από τη συνομιλία που είχε μαζί τους, όπως υποστηρίζει, δεν αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο να καταγγελθεί. Τα θέματα αυτά έχουν ήδη διαβιβασθεί από χθες προς τις αρμόδιες Αρχές.

Παράθυρο ελπίδας

Η Νομική Υπηρεσία, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εξετάζει το ενδεχόμενο παρέμβασης στο θέμα της επιβολής ποινής άμεσης φυλάκισης 45 ημερών στον 35χρονο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για παραβίαση των μέτρων για περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας. Αυτό ανέφερε, χθες, ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις που υπήρξαν στο θέμα αυτό και ερωτηθείς ως προς το ενδεχόμενο παρέμβασής του.

Ο δικηγόρος του Συνδέσμου Προστασίας Δικαιωμάτων Φυλακισμένων και Αποφυλακισθέντων, Αλέξανδρος Κληρίδης, σε δηλώσεις του, είπε ότι «δυστυχώς δεν έχουμε λάβει το κείμενο της απόφασης ακόμα για να μπορούμε να σχολιάζουμε με απόλυτη βεβαιότητα, όμως σε μια περίοδο που γίνεται προσπάθεια αποσυμφόρησης των φυλακών με διάφορες ενέργειες, όπως ο διορισμός adhoc επιτροπής για λύση του προβλήματος, είναι ανησυχητικό να παρατηρούμε τέτοιου είδους ειδήσεις».

Πηγή: philenews