Διευθυντής Λυκείου Κοκκινοχωρίων: Ξεκαθαρίζει τα όσα καταγγέλλει η ΠΣΕΜ: «Καμία απαγόρευση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος»

Ανυπόστατα τα όσα γράφονται σε επιστολή διαμαρτυρίας και δημοσιεύματα ξεκαθαρίζει ο διευθυντής του σχολείου

lykeio frenaros kokkinoxwriwn Λύκειο Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα, Μαθητές
Λύκειο Κοκκινοχωρίων, ©Famagusta.News

Ξεκαθαρίζει τα όσα καταγγέλλει μέσω ανακοίνωσής της η ΠΣΕΜ, ο Διευθυντής του Λυκείου Κοκκινοχωρίων, Αδάμος Σεργίου.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Famagusta.News με τον Διευθυντή του Λυκείου Κοκκινοχωρίων, σχετικά με την καταγγελία της ΠΣΕΜ περί απαγόρευσης διεξαγωγής δημοψηφίσματος, ο κ. Σεργίου ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος είχε ενημερωθεί από το Κεντρικό Μαθητικό ότι οι μαθητές ζήτησαν αλλαγή στην ημερομηνία διεξαγωγής δημοψηφίσματος με τηλεομοιότυπο που έστειλαν στην ΕΣΕΜ Αμμοχώστου, και ότι τα όσα γράφονται ουδόλως ευσταθούν.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, ημέρα κατά τη οποία η ΠΣΕΜ προγραμμάτιζε δημοψήφισμα μεταξύ των μαθητών για την κατάργηση ή συνέχιση των εξετάσεων των τετραμήνων το Κεντρικό Μαθητικό Συμβούλιο του σχολείου ενημέρωσε τον ίδιο ότι απέστειλε fax στην ΕΣΕΜ Αμμοχώστου και ζητούσε τη μεταφορά της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος σε μεταγενέστερο στάδιο.

Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος κάποιος συνάδελφος τον ενημέρωσε ότι στην αυλή του σχολείου βρισκόταν μαθητής της Τεχνικής Σχολής και διεξήγαγε δημοψήφισμα. Ακολούθως, τον κάλεσε στο γραφείο και του εξήγησε με ευγενικό τρόπο ότι δεν δικαιούται να είναι μέσα στο σχολείο χωρίς άδεια και ο μαθητής χωρίς καμία διαμαρτυρία αποχώρησε. Την επομένη ημέρα, 30 Ιανουαρίου πήρε τηλέφωνο στο σχολείο δημοσιογράφος από συγκεκριμένη εφημερίδα και του ζητούσε να τοποθετηθεί επί του θέματος. Η επιμελήτρια, ανάφερε στον δημοσιογράφο ότι η 30η Ιανουαρίου είναι επίσημη αργία για τους μαθητές και για τους καθηγητές.

Παρ’ όλα αυτά, και χωρίς να μπορέσει να τοποθετηθεί ο ίδιος, σήμερα το πρωί η ίδια εφημερίδα γράφει σε άρθρο της ότι ο ίδιος παρεμπόδισε τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, ενώ πριν από λίγο η ΠΣΕΜ προχώρησε και σε σχετική ανακοίνωση και μάλιστα και σε επιστολή διαμαρτυρίας προς τους Υπουργό Παιδείας, Επίτροπο Διοικήσεως και Επίτροπο Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Η ανακοίνωση της ΠΣΕΜ:

Famagusta.News