ΕΒΕΑ: Καμία άυξηση των ενοικίων στην βιομηχανική Φρενάρους

viber image 2020 09 02 11 50 26 αύξηση ενοικίων, Βιομηχανική Περιοχή Φρενάρους, ΕΒΕΑ

Καμία αύξηση δεν έχει επέλθει στα ενοίκια των βιομηχανικών περιοχών.

Αυτό υπογραμμίζει το ΕΒΕ Αμμοχώστου, αναφερόμενο σε ισχυρισμούς επιχειρηματιών που δημοσιεύθηκαν σήμερα στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» σχετικά με τη βιομηχανική περιοχή Φρέναρους.

Τα ενοίκια, όπως αναφέρει το ΕΒΕΑ, είναι παγοποιημένα για δεύτερη πενταετία (μέχρι τις 19/04/23) με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και κατόπιν σχετικών παρεμβάσεων του ΚΕΒΕ και των Τοπικών Επιμελητηρίων.

Μάλιστα, προσθέτει το ΕΒΕΑ, το ποσό της αύξησης καλύπτεται από το κράτος ως ενίσχυση στις δραστηριότητες επιχειρήσεων.

Ακόμα για διευκόλυνση των επιχειρήσεων εφαρμόζονται και οι εξής αποφάσεις:
*Η καταβολή των ετήσιων ενοικίων γίνεται με μηνιαίες δόσεις (μέσα στο χρόνο που καλύπτει η περίοδος ενοικίου), αντί προπληρωμής.
*Για τις τυχόν καθυστερήσεις στην καταβολή των ενοικίων προηγούμενων περιόδων, το Υπουργείο Εμπορίου προβαίνει σε διακανονισμούς, πρακτική που συνεχίζεται.

Ειδικά για τη βιομηχανική περιοχή Φρενάρους, το ΕΒΕΑ αναφέρει ότι αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου επισκέφθηκε πρόσφατα την περιοχή, μαζί με εκπροσώπους του Υπουργείου Εμπορίου, όπου συζήτησαν με τους επιχειρηματίες τα προβλήματα τους.

Κατά την επίσκεψη, τόσο οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Εμπορίου, όσο και η αντιπροσωπεία του ΕΒΕΑ επανέλαβαν τη δέσμευση τους για συνεχή στήριξη του βιομηχανικού κόσμου στα πλαίσια των μελλοντικών σχεδίων επιδοτήσεων για ανάπτυξη.

Πηγή: Famagusta.News