Φρέναρος: Ελεύθερος με Προεδρική χάρη αφήνεται ο 35χρονος που φυλακίστηκε για επίσκεψη στη φιλενάδα του

dikastiria 1 0 Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, Προεδρική χάρη

Αέρα ελευθερίας αναμένεται να αναπνεύσει ο 35χρονος ο οποίος καταδικάστηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου το οποίο του επέβαλε ποινή άμεσης φυλάκισης 45 ημερών, αφού τον έκρινε ένοχο, στη βάση καταγγελίας από την Αστυνομία Δερύνειας, ότι λίγο μετά τις εννέα το βράδυ της 25ης Μαρτίου 2020, παραβίασε το διάταγμα απαγόρευσης μετακίνησης προσώπων το οποίο ίσχυε από τις 2100 το βράδυ μέχρι τις 0600 το πρωί.

Ο 35χρονος έδωσε ως δικαιολογία στην Αστυνομία ότι «παραβίασε το συγκεκριμένο διάταγμα γιατί αποφάσισε να επισκεφθεί τη φιλενάδα του».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το Προεδρικό μέγαρο έχει ήδη γίνει η συνεννόηση με τον γενικό Εισαγγελέα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, θα υπογράψει σήμερα προεδρική χάρη, έτσι ώστε ο 35χρονος να αφερθέι άμεσα ελεύθερος.

Υπενθυμίζεται πως μετά την δημοσιοποίηση του λόγου για τον οποίο καταδικάστηκε ο 35χρονος καταγράφηκε έντονη κοινωνική κατακραυγή κατά της απόφασης με τα σχόλια στο διαδίκτυο να δίνουν και να παίρνουν.

Υπενθυμίζεται πως το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε εναντίον του 35χρονου καταδικαστική απόφαση, επιβάλλοντας του ποινή άμεσης φυλάκισης 45 ημερών, αφού τον έκρινε ένοχο, στη βάση καταγγελίας από την Αστυνομία Δερύνειας, ότι λίγο μετά τις εννέα το βράδυ της 25ης Μαρτίου 2020, παραβίασε το διάταγμα απαγόρευσης μετακίνησης προσώπων το οποίο ίσχυε από τις 2100 το βράδυ μέχρι τις 0600 το πρωί. Ο 35χρονος έδωσε ως δικαιολογία στην Αστυνομία ότι «παραβίασε το συγκεκριμένο διάταγμα γιατί αποφάσισε να επισκεφθεί τη φιλενάδα του».

Πηγή: omegalive