Φρεναρος

ΦΡΕΝΑΡΟΣ: Πάνω από 7000 επισκέπτες στο 14ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Καρπουζιού (ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουλίου 2023, το 14ο Παγκύπριο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Καρπουζιού στο Φρέναρος. Τόσο ντόπιοι όσο και επισκέπτες από το εξωτερικό κατέκλυσαν από πολύ νωρίς το κοινοτικό στάδιο του χωριού, έχοντας την ευκαιρία να απολαύσουν γλυκό καρπουζιού, παγωτό καρπουζιού, μπουρέκια από καρπούζι, υπέροχα επιδόρπια από καρπούζι, καθώς και κρύα σούπα από καρπούζι και σαλάτα καρπούζι, που τους φίλεψαν οι εθελοντές του Φεστιβάλ. Επιπρόσθετα, η Κυπριακή Ένωση Μπάρτεντερς δημιούργησε και πρόσφερε στους επισκέπτες του φεστιβάλ το μοναδικό κοκτέιλ καρπουζιού Watermelon Fizz, με αλκοόλ και χωρίς αλκοόλ.

Το φεστιβάλ κατάφερε να συγκεντρώσει πέραν των 7,000 επισκεπτών από όλες τις επαρχίες της Κύπρου, αλλά και πάρα πολλούς τουρίστες που απολαμβάνουν τις διακοπές τους στην Κύπρο και πληροφορήθηκαν για αυτό. Μέσα σε ένα καλαίσθητα διακοσμημένο περιβάλλον, που μόνο ως «βασίλειο του καρπουζιού» μπορεί να ονομαστεί, προσφέρθηκε στον κάθε επισκέπτη άφθονο καρπούζι, συνοδευμένο από υπέροχο χαλούμι.

Εκπρόσωποι του Επαρχιακού Τμήματος Γεωργίας ήταν επίσης εκεί, πρόθυμοι να παρουσιάσουν στους επισκέπτες τις διάφορες ποικιλίες καρπουζιών που καλλιεργούνται στην πατρίδα μας. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πλούσια εδέσματα, όπως φρέσκους λουκουμάδες, κρέπες, ντόνατς, καθώς επίσης και υπέροχο κλέφτικο και σούβλα.

Τα παιδιά χάρηκαν τα παιχνίδια με τον ξυλοπόδαρο, τα φουσκωτά, το facepainting, την επίδειξη ρομποτικής, καθώς επίσης και την εμβληματική παρουσία της μασκότ «Transformer».

Το φεστιβάλ διάνθισε χορευτικά με την παρουσία του ο Πολιτιστικός Όμιλος Κοινοτικού Συμβουλίου Φρενάρου.Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Υφυπουργός Τουρισμού κος Κώστας Κουμή και ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Φρενάρου, κος Μιχάλης Χατζηγιώρκας.

Το φεστιβάλ κορυφώθηκε με τη βράβευση του μεγαλύτερου καρπουζιού. Το βραβείο κέρδισε ο Γιώργος Σιοπαχάς, με ένα καρπούζι βάρους 27.5 κιλών. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τραγούδια και μουσική από τους Πάνο Καλίδη, Αγγελική Ηλιάδη και Δέσποινα Ανδρέου.

Οι εορτασμοί του 14ου Παγκύπριου Πολιτιστικού Φεστιβάλ Καρπουζιού είχαν ξεκινήσει από τις 7 Ιουνίου 2023, όπου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Κύπρου, το Κοινοτικό Συμβούλιο Φρενάρου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το 2οεξειδικευμένο σεμινάριο με θέμα «Γαστρονομίες με Καρπούζι». Το σεμινάριο απευθυνόταν σε επαγγελματίες σεφ και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία παρακολουθήσουν την δημιουργία και εκτέλεση πρωτότυπων συνταγών, με βάση το καρπούζι από τα Μέλη του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου κυρίους Παναγιώτη Χαραλάμπους και Αντώνη Χαραλάμπους και την συνδρομή της κα. Αργυρώς Παύλου και κ. Γιώργου Τζιωρτζή.

Επιπρόσθετα, οι εθελόντριες του φεστιβάλ, κάτω από την καθοδήγηση της κα. Μαργαρίτας Ξέναρου παρασκεύασαν πέραν των 50 κιλών γλυκού καρπουζιού για το φεστιβάλ.

Εκτός από την μασκότ «Transformer» για του μικρούς μας φίλους ξεχώρισε ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος της Κυπριακής Ένωσης Μπάρτεντερς και του MicrobreweryOcto όπου οι λάτρεις των μπαρ είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εξαίρετα κοκτέιλ με βάση το καρπούζι όπως και την πρωτότυπη και δροσιστική μπύρα καρπούζι.

Τη λήξη του φεστιβάλ ακολουθεί αξιολόγηση και καταγραφή όλων των σημείων που πιθανών να χρήζουνβελτίωσης, ούτως ώστε το 15ο Παγκύπριο Πολιτιστικό Φεστιβάλ να είναι ακόμη πιο πετυχημένο.

Δείτε εικόνες:

Tags: exclusive

Ροη Ειδησεων

Τρόμος σε πτήση με 179 επιβάτες – Κινητήρας έπιασε φωτιά μετά την απογείωση (ΒΙΝΤΕΟ)

Στιγμές τρόμου έζησαν το βράδυ του Σάββατου οι 179 επιβάτες πτήσης της Air India από…

20 Μαΐου, 2024

Άκαρπες οι έρευνες μετά τον εντοπισμό ανθρώπινου μέλους στη Πάφο

Oι έρευνες στην θαλάσσια περιοχή της Λάρας έχουν αρχίσει από το πρωί και συνεχίζονται από…

20 Μαΐου, 2024

Ένωση Νέων Παραλιμνίου: Ζητά Γενικό Διευθυντή Ποδοσφαίρου

Το Δ.Σ της Ε.Ν.Π ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ζητά να προσλάβει άτομο για την κάλυψη της θέσης του…

20 Μαΐου, 2024

Τι σημαίνει για το Ιράν ο θάνατος του Εμπραχίμ Ραϊσί

Η δήλωση του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ ότι δεν θα υπάρξει αναστάτωση…

20 Μαΐου, 2024

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Καταζητείται ο 41χρονος Αγάπιος για υπόθεση ληστείας και τραυματισμού (ΕΙΚΟΝΑ)

Τη φωτογραφία και τα στοιχεία άντρα ηλικίας 41 ετών, ο οποίος καταζητείται σε σχέση με…

20 Μαΐου, 2024

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες

Ηλεκτρονικά μηνύματα με περιεχόμενο παρόμοιο με αυτό που στάλθηκε την Παρασκευή σε σχολεία της Κύπρου,…

20 Μαΐου, 2024