“Είμαι ένας μαθητής που τυγχάνει να είναι εγγονός του Φώτη Πίττα” – Γράμμα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ένας μαθητής ζητεί να τιμήσει τον παππού του ήρωα Φώτη Πίττα: "Εκείνοι αψηφούσαν τα 'κέρφιου' για να είμαστε εμείς εδώ. Εμείς γιατί όχι;"

unnamed 2 ΕΟΚΑ, Νέα Αμμοχώστου, Φώτης Πίττας

Ένας μαθητής, εγγονός του ήρωα Φώτη Πίττα, απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας να μπορέσει να τιμήσει λιτά τον παππού του ήρωα Φώτη Πίττα.

Στην επιστολή του ο μαθητής αναφέρει ότι ότι μιλά ως εκπρόσωπος όλων των Ελλήνων που θα επιθυμούσαν να τιμήσουν τους ήρωές τους αλλά και με την στήριξη από όλες της μπάντες της επαρχίας, όπως αναφέρει.

Αυτούσια η επιστολή:

“Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με όλο το σεβασμό σας γράφω αυτό το μήνυμα ως εκπρόσωπος όλων των Ελλήνων της Κύπρου που ανυπομονούσαν να τιμήσουν τους ήρωες τους και ειδικά των διαφόρων μπαντών που με το ρυθμό τους θα έκαναν τους ήρωες να μας ακούσουν από ψηλά.

Θα ήθελα να σας εκφράσω την βαθιά μου θλίψη και αγανάκτηση στο θέμα της απαγόρευσης κυκλοφορίας αφού καθιστά αδύνατο να τιμηθούν όσοι έπεσαν στον αγώνα του 55-59 .. όπως γράψατε και σε μια δημοσίευση σας: “Είμαι ένας παππούς που τυχαίνει να είμαι πρόεδρος” έτσι και εγώ είμαι ένας μαθητής που τυχαίνει να είμαι εγγονός του Ήρωα Φώτη Πίττα από το Φρέναρος.

Ειλικρινά πόσο ωραίο πράγμα ήταν οι παρελάσεις, οι λαμπαδιφορίες και τα εωθινά που κάναμε στα χωριά μας και πραγματικά τους κάναμε περήφανους.

Λόγω της ανάγκης που νιώθω θέλω να σας ενημερώσω ότι είναι υποχρέωση μου να παρευρεθώ στην προτομή του παππού μου με ένα στεφάνι για να κάνω αυτό που πρέπει και είμαι έτοιμος να υποστώ τις συνέπειες όπως πολλοί άλλοι που θέλουν να πράξουν το ίδιο και τους καλώ να το κάνουν. Καταλαβαίνω την κατάσταση αλλά σκεφτείτε: εκείνοι αψηφούσαν τα “κέρφιου” για να είμαστε Εμείς εδώ, εμείς γιατί όχι;

Φυσικά αυτό μπορεί να γίνει με την παρουσία λιγότερο των 3 ατόμων με την απαραίτητη απόσταση η ακόμα ατομικά. Η διαδικασία θα διαρκέσει το πολύ 4 λεπτά.

Τα σέβη μου,

Γεώργιος Παπαϊωάννου.”

Famagusta.News