Κοινοτικό Συμβούλιο Φρενάρους: Ζητά παρέμβαση του Υπ. Γεωργίας για ένταξη στην Green Dot Cyprus

εργ Green Dot Cyprus, Κοινοτικό Συμβούλιο Φρενάρους, Νέα Αμμοχώστου

Παρέμβαση του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή, για ένταξη του στο πρόγραμμα ανακύκλωσης της Green Dot Cyprus, ζητά το Κοινοτικό Συμβούλιο Φρενάρους, μετά την συνεχιζόμενη αρνητική απάντηση της εταιρείας.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Φρενάρους Μιχάλης Χατζηγιώρκας «την περασμένη εβδομάδα, στάλθηκε στον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή, επιστολή με την οποία ζητούμε την παρέμβαση του, για το αυτονόητο της ένταξης της Κοινότητας στο πρόγραμμα ανακύκλωσης του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Green Dot Cyprus».

Πρόσθεσε ότι «παρά τις τρεις επιστολές που έστειλε το Κοινοτικό Συμβούλιο από τον Σεπτέμβριο του 2018, όλες οι αντίστοιχες απαντήσεις της Green Dot Cyprus ήταν αρνητικές, χωρίς μια ξεκάθαρη απάντηση γιατί το Φρέναρος δεν μπορεί να ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, τη στιγμή που γειτονικοί Δήμοι όπως η Δερύνεια και η Σωτήρα είναι ήδη ενταγμένοι».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιώρκα «διαβάζοντας το όραμα, την αποστολή και τις αξίες της Green Dot Cyprus όπου αναφέρονται στο περιβάλλον, το μέλλον, την επίτευξη των στόχων ανάκτησης και ανακύκλωσης, την καλλιέργεια σωστών αξιών και συνηθειών και άλλα, πιστεύαμε ότι η ένταξη του Φρενάρους θα γινόταν από την πρώτη επιστολή που στείλαμε στην εταιρεία, χωρίς να αναγκαζόμαστε να ζητήσουμε την παρέμβαση του Υπουργού».

Ωστόσο σημείωσε «η συνεχιζόμενη άρνηση για ένταξη της Κοινότητας στο πρόγραμμα ανακύκλωσης, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα κατά πόσον η Green Dot Cyprus πραγματικά πρεσβεύει το όραμα, την αποστολή και τις αξίες που πρέπει να υπηρετεί».

Ο κ. Χατζηγιώρκας ανέφερε επίσης ότι «στην επιστολή του Κοινοτικού Συμβουλίου Φρενάρους προς τον Υπουργό Γεωργίας, ζητείται η παρέμβαση του προς την Green Dot Cyprus, γνωρίζοντας τις δικές του ευαισθησίες όσον αφορά το περιβάλλον και την αειφόρα ανάπτυξη, με στόχο την ένταξη της Κοινότητας στο πρόγραμμα ανακύκλωσης. Το Φρέναρος ευελπιστεί στις άμεσες ενέργειες του Υπουργού για θετική κατάληξη του αιτήματος του και τον ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και τη στήριξη στο δικαιολογημένο αίτημα της Κοινότητας».