Σε αποχή οι μαθητές – Κανονικά τα μαθήματα στο Λύκειο Κοκκινοχωρίων

Υπουργός Παιδείας για αποχή μαθητών: "Τέρμα αυτή η κατάσταση πραγμάτων"

lykeio frenaros kokkinoxwriwn Λύκειο Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα, Μαθητές, Σχολεία
Λύκειο Κοκκινοχωρίων, ©Famagusta.News

Σε αποχή από τα μαθήματά τους κατέρχονται σήμερα οι μαθητές και μαθήτριες Μέσης Εκπαίδευσης σε αντίδραση για τις εξετάσεις τετραμήνων, μετά την εντολή που είχε λάβει η ΠΣΕΜ από το σύνολο των μαθητών για ολοήμερη απεργία.

Η ΠΣΕΜ, με ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι η απόφαση λήφθηκε μετά το καθολικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 29ης Ιανουαρίου υπέρ της κλιμάκωσης των μέτρων ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο και “έχει την υποχρέωση να ανακοινώσουμε τον τρόπο υλοποίησης της θέλησης της πλειοψηφίας των μαθητών”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ  άλλων ότι εδώ και τρία χρόνια το οργανωμένο μαθητικό κίνημα εκφράζει τη σταθερή του θέση ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο, με δημοψηφίσματα, συλλογή υπογραφών, συνεδριακές θέσεις, ψηφίσματα επαρχιακών συνδιασκέψεων και με μεγάλη συμμετοχή σε κινητοποιήσεις έξω από τη Βουλή, το Υπουργείο Παιδείας και το Προεδρικό Μέγαρο.

Η ΠΣΕΜ προσθέτει ότι “η ανάγκη να κλιμακώσουμε τα μέτρα προκύπτει λόγω της απουσίας ουσιαστικού διαλόγου και της υποβάθμισης του ρόλου του μαθητικού κινήματος από το Υπουργείο Παιδείας”.

Σε διάλογο καλούν οι οργανωμένοι γονείς

Πάντως η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης με ανακοίνωση της, καλεί τους μαθητές να επιδείξουν πνεύμα συνεργασίας, να προσέλθουν στον διάλογο με πνεύμα συνεργασίας και σύνεσης και να αποφύγουν τη λήψη ακραίων μέτρων που οδηγούν σε χάσιμο πολύτιμου διδακτικού χρόνου και καταγραφή αδικαιολόγητων απουσιών.

Κανονικά τα μαθήματα στο Λύκειο Κοκκινοχωρίων

Σε επικοινωνία του με το Famagusta.News ο Πρόεδρος του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου του Σχολείου, Γιώργος Παπαϊωάννου ανέφερε ότι στο σχολείο τα μαθήματα διεξάγονται κανονικά αφού προσήλθαν στις σχολικές αίθουσες 268 μαθητές που αναλογούν στο 68% των μαθητών του σχολείου καθώς και τα έξι από τα επτά μέλη του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου.

Υπ. Παιδείας για αποχή μαθητών: “Τέρμα αυτή η κατάσταση πραγμάτων”

Τι νόημα έχει οι μαθητές να διαμαρτύρονται για μια νομοθεσία διερωτήθηκε ο Υπουργός Παιδείας, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο σχετικά με την ολοήμερη αποχή των μαθητών για τα τετράμηνα. Έγινε, τονίζει, συζήτηση, και μετά από μήνες διευρυμένου διαλόγου αποφάσισε η Βουλή. «Τώρα θα πάμε ξανά από την αρχή;».

Δεν γίνεται, τονίζει ο Πρόδρομος Προδρόμου, επειδή κάποιοι έχουν διαφορετική άποψη να θέλουν να καταργήσουν το νόμο. Τέρμα αυτή η κατάσταση πραγμάτων είπε ο Υπουργός Παιδείας. «Έχουμε αποφάσεις και νομοθεσία, που ισχύει. Δεν είναι μέσα στα σχολεία, που αλλάζουν οι νομοθεσίες». Η μόρφωση, επισημαίνει, θέλει προσπάθεια, «ούτε αγοράζεται, ούτε χαρίζεται».

Απαντώντας, εξάλλου, στην ανησυχία και τον προβληματισμό, που εξέφρασε η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι στα σχολεία δεν προβλέπεται να γίνονται δημοψηφίσματα, αλλά για να μην οξυνθεί περαιτέρω η ένταση το Υπουργείο δεν έθεσε θέμα παραβίασης των κανονισμών.

Την Πέμπτη στις 10.30 το πρωί ο Υπουργός Παιδείας θα έχει συνάντηση με τους οργανωμένους γονείς.

Famagusta.News