Τη Βιομηχανική περιοχή Φρενάρους επισκέφθηκε ο Αβέρωφ Νεοφύτου (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ))

Αβέρωφ: "Μαζεύουμε τα διάφορα προβλήματα των βιομήχανων και μαζί με την κυβέρνησή μας θα προωθήσουμε λύσεις. Εμείς δεν μένουμε στα λόγια."

Αβέρωφ1 Αβέρωφ Νεοφύτου, Βιομηχανική Περιοχή Φρενάρους

Τη βιομηχανική περιοχή Φρενάρους επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου συνοδευόμενος από τον Βουλευτή κ. Γιώργο Κάρουλλα, τον Επαρχιακό Γραμματέα Αμμοχώστου κ. Νίκο Γεωργίου και στελέχη της παράταξης. Ο κ. Νεοφύτου τόνισε στις δηλώσεις του ότι υπάρχουν τεράστια περιθώρια ώστε η βιομηχανία να έχει περαιτέρω ανάπτυξη και πως ως Δημοκρατικός Συναγερμός θα προωθήσουμε σε συνεργασία με την κυβέρνηση λύσεις στα προβλήματα που οι βιομήχανοι μας αντιμετωπίσουν.

Στο πλαίσιο δηλώσεων ο κ. Αντρέας Γεωργίου, Πρόεδρος της Βιομηχανικής Φρενάρους, ανέφερε:

“Καλωσορίζω τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας μας. Χαιρόμαστε που είχε την καλοσύνη να είναι μαζί μας σήμερα, γιατί παράλληλα έχω τη χάρη να είμαι και Πρόεδρος της Βιομηχανικής Φρενάρου. Τα προβλήματα και τα θέματα που υπάρχουν στους βιομήχανους είναι πάρα πολλά και χαιρόμαστε να έχουμε έναν πολιτικό αξιωματούχο για να τ’ ακούσει, να δει πως συμπεριφέρονται οι βιομηχανίες, πως αγωνίζονται καθημερινώς να είναι σωστοί, να δουλέψουν, γιατί είναι ένα σημαντικό μέρος της οικονομίας του τόπου. Η βιομηχανία βλέπω ότι είναι παραμελημένη. Έπρεπε να αναπτυχθεί περισσότερο, μπορεί να αναπτυχθεί περισσότερο. Υπάρχουν δυνατές επιχειρήσεις και θέλουν τη στήριξη και από το κράτος, και από τους πολιτικούς γενικότερα. Και πάλι Πρόεδρε σας ευχαριστώ που είχατε την καλοσύνη να είσαστε μαζί μας σήμερα και σας καλωσορίζω στη βιομηχανική Φρενάρους”.

Ο κ. Νεοφύτου δήλωσε τα εξής:

“Όλες αυτές τις εβδομάδες που είμαστε έξω στον κόσμο της παραγωγής νιώθουμε πολύ διαφορετικά. Μακριά από τις αντιπαραθέσεις, που δημιουργούν ένα τοξικό κλίμα και απογοητεύουν τους πολίτες. Υπάρχουν άνθρωποι όπως τον Αντρέα Γεωργίου, προηγουμένως η οικογένεια Χατζηγιωρκή στους Μύλους και πολλές άλλες μικρομεσαίες βιομηχανικές επιχειρήσεις που είναι παραδείγματα επιτυχίας. Που δημιουργούν προστιθέμενη αξία, δημιουργούν θέσεις εργασίας. Και παρά το ότι, όπως αναφέρατε αγαπητέ μου Αντρέα, η βιομηχανία είναι παραμελημένη. Και όντως η προτεραιότητα όλων για χρόνια τι ήταν; Ο τουρισμός, η ανάπτυξη γης, οι υπηρεσίες: λογιστικές, νομικές, ο χρηματοπιστωτικός τομέας. Παρόλο που η βιομηχανία δεν ήταν ψηλά στις προτεραιότητες, καταγράφει θεωρώ αλματική ανάπτυξή. Από το 4% που ήταν πριν μερικά χρόνια η συνεισφορά της βιομηχανίας στο ΑΕΠ, έχει ξεπεράσει το 2017 το 5,6%. Δηλαδή 50% αύξηση. Βλέπω ότι υπάρχουν τεράστια περιθώρια η βιομηχανία να έχει περαιτέρω ανάπτυξη. Όπου πάω συναντώ παρόμοια προβλήματα, χρειάζονται κάποιους περισσότερους χώρους, άρα είναι καιρός να δούμε πως επεκτείνονται οι βιομηχανικές ζώνες. Δεύτερον, το ψηλό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας. Είναι το ψηλότερο στην Ευρώπη. Μιλούμε για το βιομηχανικό ρεύμα και είναι διπλάσιο από το μέσο όρο στην Ευρώπη. Και το τρίτον, τεχνικό προσωπικό. Και είναι μήνυμα που στέλνω: η δουλειά δεν είναι μόνο η δουλειά πίσω από ένα γραφείο. Τα τεχνικά επαγγέλματα μπορούν να δώσουν και περισσότερο εισόδημα, να είναι καλύτεροι οι μισθοί. Και ίσως να κάνουμε και μια αυτοκριτική. Μήπως ήταν μεγάλο λάθος που έκλεισε το ΑΤΙ; Δεν μπορούμε να έχουμε μια χώρα που να βγάζει μόνο πτυχιούχους και δόκτορες. Χρειαζόμαστε και τα τεχνικά επαγγέλματα. Και δεν τα χρειαζόμαστε μόνο στη βιομηχανία, τα χρειαζόμαστε και στον τουρισμό και στην οικοδομική βιομηχανία.

 

788D25AE 101C 4AA8 8B37 FD2B12CF5790 Αβέρωφ Νεοφύτου, Βιομηχανική Περιοχή Φρενάρους

Εγώ θα στείλω ένα μήνυμα. Πρώτα τα συγχαρητήρια μου στους Κύπριους βιομήχανους. Δεύτερον, μαζεύουμε τα διάφορα προβλήματα και μαζί με την κυβέρνηση μας θα προωθήσουμε λύσεις. Και δεν μένουμε στα λόγια. Γιατί στην Κύπρο μετρά το αποτέλεσμα και όταν ο Δημοκρατικός Συναγερμός πει κάτι, θα έχει αποτέλεσμα.

AE2C11F6 3239 44C7 BB2E 665893225922 Αβέρωφ Νεοφύτου, Βιομηχανική Περιοχή Φρενάρους

Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε την ανταπόκριση και της κυβέρνησης μας για να στηρίξουμε όσο μπορούμε περισσότερο την κυπριακή βιομηχανία. Δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω: τα προβλήματα όποια και να είναι αυτά δεν λύνονται από ένα υπεύθυνο στη Δημόσια Υπηρεσία που κάθεται 30 χρόνια στο ίδιο γραφείο, εξετάζει έναν τομέα και δεν βγήκε ποτέ από το γραφείο του να κάνει μια επί τόπου επίσκεψη. Να δει το πρόβλημα αλλά και να ακούσει από αυτόν που βιώνει το πρόβλημα, συγκεκριμένες και πρακτικές λύσεις”.

Famagusta.News