To Λύκειο Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus+ (εικόνες)

FB IMG 1575406068067 Νέα Αμμοχώστου

To Λύκειο Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus+, έχοντας ως θέμα «Βιώνοντας την πολυπολιτισμικότητα μέσα από τον φωτογραφικό φακό». Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης η Ιταλία, η Πολωνία και η Ρουμανία. Η Κύπρος ήταν η πρώτη χώρα που φιλοξένησε μαθητές/τριες από τις συμμετέχουσες χώρες από τις 10 μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2019.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν σεμινάρια φωτογραφίας από τον φωτογράφο κύριο Κώστα Κυριακίδη και συμμετείχαν σε διαγωνισμό φωτογραφίας.

Οι μαθητές/τριες φιλοξενήθηκαν από τις οικογένειες μαθητών/τρων και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την κουλτούρα και τις συνήθειες του τόπου μας. Στο πλαίσιο του προγράμματος, έγιναν επισκέψεις στο Μουσείο «Θάλασσα» και στο Πάρκο Γλυπτικής στην Αγία Νάπα, στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στον Πρωταρά, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και Αγίας Άννας στο Παραλίμνι, στο Λαογραφικό μουσείο στη Δερύνεια και στο Κέντρο Κυπριακής Χειροτεχνίας στη Λευκωσία. Οι μαθητές/τριες βίωσαν, επίσης, την εμπειρία της Πράσινης Γραμμής και είδαν την ερειπωμένη πόλη της Αμμοχώστου από το παρατηρητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου στη Δερύνεια.

FB IMG 1575406247334 1 Νέα Αμμοχώστου

Επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό οικισμό της Χοιροκοιτίας, περιηγήθηκαν στα γραφικά στενά των Λευκάρων και έζησαν στιγμές χαράς στη φάρμα γαϊδουριών στη Σκαρίνου.

FB IMG 1575405955701 Νέα Αμμοχώστου

Καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος, οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να φωτογραφίσουν μοναδικά στιγμιότυπα και τοπία τόσο στην κάμερα, όσο και στην καρδιά τους.

FB IMG 1575406068067 Νέα Αμμοχώστου