Γ.Γαβριήλ για κατοίκους Επ.Αμμοχώστου: Δεν είναι 2ης κατηγορίας πολίτες

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Επαρχίας Αμμοχώστου με τη λειτουργία του Νοσοκομείου Αμμοχώστου ως Νοσοκομείο Αναφοράς αναφέρθηκε ο Γιαννάκης Γαβριήλ

Στιγμιότυπο 2020 10 16 09.44.53 1 Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, Γιαννάκης Γαβριήλ

Αυτούσια η δήλωση Βουλευτή ΑΚΕΛ Αμμοχώστου για το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Οι κάτοικοι της Ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου  δεν είναι 2ης κατηγορίας πολίτες  

Τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου είναι πάρα πολλά, δεν είναι μόνο το γεγονός ότι έχει χαρακτηριστεί ως νοσοκομείο αναφοράς με όλα τα συνεπακόλουθα, δεν είναι μόνο το γεγονός ότι οι κάτοικοι της Επαρχίας δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, είναι και το τεράστιο πρόβλημα της υποστελέχωσης.

Σήμερα ακούμε τους νεφροπαθείς να διαμαρτύρονται για ζητήματα που αφορούν ακόμα και τη ζωή τους, για τον απλούστατο λόγο, ότι καμία απόφαση για επίλυση των προβλημάτων που έχουν να αντιμετωπίσουν δεν έχει παρθεί από πλευράς κυβερνόντων. Οι άνθρωποι  αυτοί  διαμαρτύρονται εν τη απουσία του κράτους. Οι άνθρωποι αυτί διαμαρτύρονται για τα αυτονόητα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη επτά μέρες τη βδομάδα.

Εκτός από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αιμοκαθαρόμενοι, το νοσοκομείο Αμμοχώστου έχει να αντιμετωπίσει καθημερινά πολλά και σοβαρά προβλήματα.

Θα αρκεστώ να αναφερθώ στο γεγονός ότι  οι πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ατυχήματος δεν μπορούν να δεχθούν ασθενείς αφού όλες  οι κλινικές έχουν επιταχθεί για τον COVID-19.   Ο γιατρός  που θα συνοδεύσει  το  ασθενοφόρο, σε τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να αποφασίσει επί τόπου σε πιο Νοσοκομείο άλλης επαρχίας θα πρέπει να εισαχθεί ο ασθενής.Επιπλέον αναλογιστείτε πόσοι ασθενείς της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου δεν προσέρχονται στις πρώτες βοήθειες φοβούμενοι την πανδημία, με όλα τα συνεπακόλουθα.

Δυστυχώς όσον αφορά την εξαγγελία από πλευράς Κυβερνόντων για λειτουργία του 2ου και 3ου ορόφου αυτή έχει πέσει στο κενό. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια για εγκατάσταση εξοπλισμού αλλά και για στελέχωση με ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό  αυτών των ορόφων με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της επαρχίας να είναι αντιμέτωποι με τους εμπαιγμούς των κυβερνώντων.

Ως ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να πάψουμε να επιμένουμε τόσο για τη λειτουργία των δύο επιπλέον ορόφων όσο και για τη στελέχωση του Νοσοκομείου με απώτερο στόχο την εξυπηρέτηση των ασθενών της επαρχίας.