Γ.Ν.Αμμοχώστου: Ένα εξιτήριο και 20 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται

DSC 0300 scaled Coronavirus, exclusive, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Είκοσι συνολικά ασθενείς, κρούσματα κορωνοϊού, νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται συνολικά 20 ασθενείς, δύο από τους στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, δύο μεταφέρθηκαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λευκωσίας, ενώ αναμένεται η μεταφορά ακόμα ενός ασθενή.

Εν τω μεταξύ εξιτήριο πήρε τελικά σήμερα ο ασθενής, κρούσμα κορωνοϊού, που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο, αφού τα αποτελέσματα της δεύτερης εξέτασης του, ήταν αρνητικά.

Το Νοσοκομείο Αναφοράς στελεχώθηκε με εντατικολόγο ενώ η Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων λειτουργεί από χθες με τη διαδικασία “Drive Through”.

Σύμφωνα με τη διαδικασία άτομα, με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού, τα οποία αποστέλλονται από τον τηλεφωνικό αριθμό 1420, περνούν από τον υπόγειο χώρο του Νοσοκομείου με το αυτοκίνητό τους και κατεβάζοντας το παράθυρο, χωρίς να βγουν από αυτό, το νοσηλευτικό προσωπικό με ειδικές στολές, λαμβάνει το απαραίτητο δείγμα. Τα δείγματα λαμβάνονται με ραντεβού ανά 15 λεπτά.

Εξάλλου στο Νοσοκομείο Αναφοράς τοποθετήθηκε το ειδικό μηχάνημα για προσδιορισμό του γονιδιώματος του ιού, ενώ από αύριο Πέμπτη αναμένονται τα ειδικά αντιδραστήρια, ώστε τα δείγματα να εξετάζονται άμεσα και τα αποτελέσματα να είναι έτοιμα αυθημερόν, επιταχύνοντας την όλη διαδικασία.

Ακόμα με στόχο την εξυπηρέτηση του πληρώματος όλων των ασθενοφόρων στο Νοσοκομείο Αναφοράς, έχει τοποθετηθεί ένα λυόμενο υποστατικό.

Πηγή: ΚΥΠΕ