Γ.Ν.Αμμοχώστου: Νοσηλεύονται 17 ασθενείς – Ένα κρούσμα από επ.Αμμοχώστου

Τέσσερα άτομα στην εντατική - Αναμένεται εξιτήριο σήμερα

nosokomeio Coronavirus, exclusive, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου
Εικόνα Αρχείου

Συνολικά 17 ασθενείς, κρούσματα κορωνοϊού, νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι χθες διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο Αναφοράς, ένας ηλικιωμένος που διαγνώστηκε με κορωνοϊό, και νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, ένα άτομο που ήταν σε αυτοπεριορισμό στη Λευκωσία και ένα άτομο από την επ. Αμμοχώστου.

Τέσσερα πρόσωπα νοσηλεύονται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου για πιο στενή παρακολούθηση, ενώ ένα άτομο ενδέχεται να λάβει εξιτήριο απόψε, αφού αναμένονται τα αποτελέσματα του δεύτερου ελέγχου για κορωνοϊο.

Εξάλλου η Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων που στεγάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, ενισχύθηκε με συγκεκριμένο μηχάνημα, το οποίο προβαίνει σε άμεση ιχνηλάτηση και εξέταση των δειγμάτων που λαμβάνονται από ασθενείς, χωρίς να χρειαστεί η αποστολή τους στο Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας στη Λευκωσία.

Το μηχάνημα έχει ήδη εγκατασταθεί ωστόσο απομένει να ρυθμιστούν κάποιες λεπτομέρειες προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία.

Σημειώνεται ότι από χθες το πρωί το Νοσοκομείο Αναφοράς στελεχώθηκε με εντατικολόγο ενώ υπάρχουν πλέον και τρεις πνευμονολόγοι, ένας ψυχολόγος και δύο υποστηρικτές, ένας λοιμοξιολόγος και ένας επιπλέον παθολόγος αφού η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου διαθέτει ήδη 4 παθολόγους.

Πηγή: ΚΥΠΕ