Γαλανός από Δερύνεια: “Χαιρόμαστε και είμαστε δίπλα στην ελ. Αμμόχωστο” (ΕΙΚΟΝΕΣ)

©Famagusta.News

Κάλεσμα στον προσφυγικό κόσμο για κοινό αγώνα αλλά και προς την πολιτεία για την προάσπιση των συμφερόντων των προσφύγων και δη της κατεχόμενης πόλης της Αμμοχώστου απηύθυνε το βράδυ της Δευτέρας από τη Δερύνεια ο Αλέξης Γαλανός.

Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου αναφέρθηκε στην προσπάθεια να ενωθεί ο προσφυγικός κόσμος αναφέροντας ότι το προσφυγικό είναι αδιαίρετο. Τόνισε ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα είναι η απώλεια χρήσης των περιουσιών αλλά και να υπάρχει διαφάνεια στις τουρκοκυπριακές περιουσίες.

©Famagusta.News

Ανακοίνωσε ότι θα καταβληθούν προσπάθειες για διοργάνωση παγκύπριας συγκέντρωσης και θα επιδιωχθεί η σύσταση Υφυπουργείου Προσφύγων το οποίο θα προασπίζει τα συμφέροντα των προσφύγων.

©Famagusta.News

Γαλανός: “Χαιρόμαστε που υπάρχει μέρος της Αμμοχώστου που αναπτύσσεται”

Όσον αφορά τις σχέσεις κατεχόμενης με ελεύθερη επαρχία, ανέφερε ότι το 85% είναι κατεχόμενο και το 15% ελεύθερο και εξέφρασε την ικανοποίησή αλλά και τη χαρά για την ελεύθερη Αμμόχωστο που αναπτύσσεται χωρίς να παραλείψει, παράλληλα, να τονίσει ότι Μητρόπολη ήταν, είναι και θα παραμείνει η πόλη της Αμμοχώστου.

©Famagusta.News

Πυρίλλης: “Για εμάς Μητρόπολή μας ήταν είναι και θα είναι η Αμμόχωστος”

Το ότι η ελεύθερη Αμμόχωστος αντιμετωπίζεται ως ορφανή τόνισε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου αναφερόμενος στις αδικίες που υφίσταται η περιοχή εξαιτίας της κατεχόμενης Μητρόπολης. Απέστειλε, παράληλλα, και το μήνυμα ότι τα περί “Αμμοχωστοποίησης” του Κυπριακού ακούγονται για εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων και ότι όλοι πρέπει να σταθούν κοντά στον προσφυγικό κόσμο και να διατρανώσουν τη φωνή τους για την επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της.

©Famagusta.News
©Famagusta.News
©Famagusta.News
©Famagusta.News

Famagusta.News