Η Χρύσω Τσόκκου στο FN για τις πρώτες αφίξεις τουριστών στην Επαρχία Αμμοχώστου (ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Η υποδοχή των πρώτων τουριστών, η κατάσταση στην Τουριστική Βιομηχανία και οι προβλέψεις για την φετινή τουριστική περίοδο - Η Χρύσω Τσόκκου σε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη

Σχέδιο χωρίς τίτλο 2021 04 06T172255.777 exclusive, Χρύσω Τσόκκου

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη της κ. Χρύσως Τσόκκου- ΠαπαΕυέλθοντος (Director A.Tsokkos Hotels Public LTD) σε σχέση με τις πρώτες αφίξεις τουριστών στην Επαρχία Αμμοχώστου. 

Επισημαίνεται ότι οι πρώτοι τουρίστες που ήρθαν στον Πρωταρά για τη φετινή Τουριστική περίοδο διαμένουν στο ξενοδοχείο “Constantinos the Great” 5*.

Δείτε αυτούσια την συνέντευξη: 

Κυρία Τσόκκου πώς δεχτήκατε τους πρώτους τουρίστες στα ξενοδοχεία σας ;

Είναι με πολύ μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό που υποδεχτήκαμε τους πρώτους τουρίστες από την Ρωσία την Κυριακή στην επαρχία Αμμοχώστου. Ευχή και ελπίδα όλων μας αυτές οι πρώτες αφίξεις να είναι η αρχή του τέλος της πάρα πολύ δύσκολης περιόδου που όλοι βιώσαμε. Είναι λίγες οι αφίξεις ακόμα αλλα θεωρούμαι ότι είναι η αρχή και γιαυτο έχουν πολλή και ουσιαστική αξία. Αυτές οι πρώτες αφίξεις είναι μία ευχάριστη είδηση που ακούσαμε τους τελευταίους μήνες και επίσης στέλνουμε τα σωστά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση. Η εξίσωση του τουρισμού παραμένει βέβαια δύσκολη.

Γίνονται – συνεχίζονται οι επαφές και η επικοινωνία με τους τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού για νέες κρατήσεις;

Είμαστε σε καθημερινή επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς και προσπαθούμε διαρκώς να προωθήσουμε και να επανεκκινήσουμε τον τουρισμό στην χώρα μας.

Φαίνεται πως οδεύει οριστικά  προς το τέλος της η χειρότερη περίοδος στην νεότερη ιστορία του κυπριακού τουρισμού. Οι πρώτες αφίξεις αποτελούν το προζύμι, αν θέλετε, για την όσο γρηγορότερη ανάκαμψη.

Όλη η επαρχία έχει υποστεί τα πάνδεινα, ή ακόμα υποφέρει από τα μέτρα και τους περιορισμούς. Η απόγνωση και η αβεβαιότητα που κυριάρχησε για πέραν του ενός χρόνου, φαίνεται σιγά σιγά να αντικαθίσταται με ελπίδα για οριστική σταδιακή μετάβαση σε ρυθμούς κανονικότητας.

Ποιες είναι οι προβλέψεις σας για τον τουρισμό στην επαρχία μας;

Όσον δυνατό να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις, μια πρώτη μεγάλη επαναδραστηριοποίηση αναμένεται γύρω στο Πάσχα, με αφίξεις κυρίως από Ρωσία και Ισραήλ. Αναμένουμε και τις αποφάσεις της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου όπου είναι μία πολύ σημαντική αγορά για την χώρα μας. Και έπειτα αναμένουμε σταδιακά να ανοίγουν όλες οι υπόλοιπες αγορές. Υπάρχουν ανησυχίες στους επαγγελματίες του τουρισμού για τα διπλά ή και τριπλά tests που απαιτούνται και να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στα αεροδρόμια. Επίσης αναμένουμε να επιτραπεί και στους Κύπριους να διανυκτερεύουν στα ξενοδοχεία το συντομότερο δυνατό για να δοθεί μία επιπλέον ώθηση.

 Για το θέμα των εμβολιασμών των εργαζομένων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία;

Εννοείται ότι όσο καλύτερα υλοποιείται το σχέδιο εμβολιασμών, τόσο το καλύτερο, αφού είναι κλειδί για να επιτραπούν τα ταξίδια σε όλο και περισσότερους προορισμούς. Ο εμβολιασμός των απασχολουμένων στην τουριστική αλυσίδα, θα αποτελούσε σοβαρό κίνητρο προς τους οργανωτές ταξιδιών, κάτι που γειτονικές χώρες το έχουν κεφαλαιοποιήσει. Εννοείται ότι η τήρηση των πρωτοκόλλων και η αφαίρεση στους περιορισμούς διακίνησης είναι αναγκαίες προϋποθέσεις. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να αναφέρω ότι πολλές χώρες αποφασίζουν να ανοίξουν ένα τουριστικό προορισμό με βάση την καλή επιδημιολογική εικόνα άρα είναι σημαντικό να καταφέρουμε να έχουμε μία πολύ καλή εικόνα.

Υπάρχει αισιοδοξία για το μέλλον;

Είμαστε αισιόδοξοι παρά τα μικρά ή μεγάλα εμπόδια που υπάρχουν ακόμα στο δρόμο, σύντομα και όχι αργότερα από τον Ιούνιο η κατάσταση θα έχει σε ουσιαστικό βαθμό ομαλοποιηθεί, και όλες οι επιχειρήσεις και εργαζόμενοι θα αναπνεύσουν και οικονομικά, και ψυχολογικά. Εμείς θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να φέρουμε τουρισμό στην επαρχία μας.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Famagusta.News