Η επ. Αμμοχώστου τιμά την 28η Οκτωβρίου με παρελάσεις και εκδηλώσεις (Πρόγραμμα)

Δείτε το πρόγραμμα των παρελάσεων και των εκδηλώσεων στην επαρχία Αμμοχώστου

DSC 3135 768x512 1 28η Οκτωβρίου, exclusive, Παρελάσεις, Παρέλαση

Με δοξολογίες, εκδηλώσεις και παρελάσεις η ελεύθερη Αμμόχωστος τιμά την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Απόψε στις 7:30 στο Δημαρχείο Παραλιμνίου θα πραγματοποιηθεί ο Πάνδημος Εορτασμός της Εθνικής Επετείου από τον Δήμο και το Γυμνάσιο Παραλιμνίου με καλλιτεχνικό πρόγραμμα το οποίο έχουν επιμεληθεί οι μαθητές και καθηγητές του σχολείου. Ομιλητής θα είναι ο Διευθυντής του Γυμνασίου Παραλιμνίου, Κυριάκος Παναγιώτου. Θα προηγηθεί στις 6:30 το απόγευμα λαμπαδηφορία στην οποία θα συμμετέχουν το 21 Σύστημα Ναυτοπροσκόπων και το 291ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Παραλιμνίου.

Επίσης, στις 7:30 απόψε λαμπαδηφορία θα πραγματοποιηθεί και στον Δήμο Σωτήρας από τις Κατηχητικές Συνάξεις Σωτήρας.

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Αύριο Πέμπτη, στον Δήμο Αγίας Νάπας η Πανηγυρική Δοξολογία θα τελεστεί στις 9 το πρωί στον Ιερό Ναό Παναγίας Αγίας Νάπας. Τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Βοηθός Διευθυντής του Λυκείου Παραλιμνίου Κώστας Κουμή.

Στον Δήμο Σωτήρας η πανηγυρική δοξολογία θα τελεστεί στις 8:30 στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως. Τον πανηγυρικό θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κλεάνθης Κουτσόφτας. Θα ακολουθήσει τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων και παρέλαση στις 9:15 κατά μήκος της λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Στον Δήμο Παραλιμνίου, στις 9:30 θα τελεστεί η Πανηγυρική Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Βασιλείου. Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης. Τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Διοικητής της 7ης ΤΑΞ Μ/Κ ΠΖ, Ταξίαρχος (ΠΖ) Λουκάς Χατζημιχαήλ. θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.

Στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί στη λεωφόρο 1ης Απριλίου η επαρχιακή παρέλαση Αμμοχώστου με συμμετοχή του στρατού, λαβάρων των δήμων και κοινοτήτων της ελεύθερης και κατεχόμενης επαρχίας, των σχολείων μέσης εκπαίδευσης, Σωματείων, Κατηχητικών Συνάξεων Προσκοπείων και Οργανωμένων Συνόλων.

Στην Κοινότητα Αυγόρου, στις 9:15 θα τελεστεί η Πανηγυρική Δοξολογία και εθνικό μνημόσυνο Γεώργιου Κάρυου στον Ιερό Ναό Αποστόλου Πέτρου και Παύλου. Θα ακολουθήσει χαιρετισμός από τον πρόεδρο της κοινότητας κο. Παναγή Μιχαηλά. Τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Βουλευτής Αμμοχώστου κος Νίκος Γεωργίου.

Θα ακολουθήσει παρέλαση, χαιρετισμός επισήμων στο Κοινοτικό Μέγαρο και τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Κοινοτικό Κοιμητήριο.

Δοξολογίες, και παρελάσεις θα τελεστούν και στις υπόλοιπες κοινότητες της επαρχίας Αμμοχώστου ενώ θα τηρούνται όλα τα μέτρα που προνοεί το διάταγμα του Υπουργείου Υγείας.

Famagusta.News