Η Τεχνική Αυγόρου χορεύει Κυπριακούς χορούς σε Παγκύπριο Διαγωνισμό – Δείτε το βίντεο

Δείτε το μοναδικό βίντεο των μαθητών της Τεχνικής Σχολής Αυγόρου - Διαγωνίζονται σε Παγκύπριο διαγωνισμό με πρώτο βραβείο €50.000

Σχέδιο χωρίς τίτλο 3 1 exclusive

H Tεχνική Σχολή Αυγόρου έλαβε μέρος στον διαγωνισμό “Love Cyprus” από το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα ‘Yianis Christodoulou Foundation’ , που στόχο έχει την παροχή ευκαιριών για προώθηση της ανάληψης πρωτοβουλιών για δημιουργική έκφραση των μαθητών/τριων μέσα από τη φωτογραφική τέχνη, τον παραδοσιακό χορό, τη δημιουργία μικρού μήκους φιλμ και του γραπτού λόγου.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε δημόσια σχολεία Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, τα οποία μπορούν να συμμετάσχουν με ατομικές ή ομαδικές δημιουργίες των μαθητών/τριών.

Στην επαρχία Αμμοχώστου οι παραδόσεις συνεχίζονται αδιάκοπα καθώς οι άνθρωποι είναι δεμένοι με τον τόπο και τα χώματά τους. Έτσι και οι μαθητές της ΤΕΣΕΚ Αμμοχώστου/Αυγόρου συνεχίζουν την παράδοση των κυπριακών χορών, χορεύοντας το δεξιοτεχνικό χορό του «Δρεπανιού» και της «Τατσιάς», το λεβέντικο «Ζεϊμπέκικο» , τον γυναικείο και τον αντρικό «Αντικρυστό» και τον «Συρτό».

Οι νέοι του σήμερα χορεύοντας παραδοσιακά μεταφέρουν ιστορίες και έθιμα πολλών χρόνων, αποτυπώνοντας την ταυτότητα και τις αξίες του τόπου μας.

Δείτε το βίντεο: