Ηχορύπανση, προσωπικό και τιμή ηλεκτρικού ρεύματος απασχολούν τον ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου

mete Ξενοδοχεία, ξενοδόχοι, ΠΑΣΥΞΕ

Προβλήματα που απασχολούν την τουριστική και ξενοδοχειακή βιομηχανία, μεταξύ των οποίων η υψηλή τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και η έλλειψη προσοντούχου προσωπικού, συζητήθηκαν σε πρόσφατη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ξενοδόχων Αμμοχώστου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου αναφέρεται ότι «στη συνεδρία συζητήθηκαν επίκαιρα και τρέχοντα, αλλά και διαχρονικά προβλήματα του τουρισμού και γενικά της ξενοδοχειακής βιομηχανίας στη περιοχή».

Συγκεκριμένα «συζητήθηκε διεξοδικά το πρόβλημα της έλλειψης προσοντούχου προσωπικού και τονίστηκε ότι είναι παράδοξο να δικαιούνται αλλοδαποί φοιτητές που σπουδάζουν τουριστικά, να εργοδοτούνται στη τουριστική βιομηχανία μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια να τους απαγορεύεται μεν να εργάζονται στην ίδια βιομηχανία, αλλά να δικαιούνται να εργοδοτηθούν σε οποιαδήποτε άλλα επαγγέλματα».

Η πολύ υψηλή τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στα ξενοδοχεία είναι «ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη βιομηχανία με αποτέλεσμα να δημιουργεί τεράστια προβλήματα κατά τους χειμερινούς μήνες και να αποτελεί τροχοπέδη στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Ιδιαίτερα τονίστηκε ότι η βαριά βιομηχανία δεν χρεώνεται το ηλεκτρικό ρεύμα με βιομηχανική αλλά με εμπορική ταρίφα».

Οσον αφορά την τουριστική κίνηση αυτή τη περίοδο, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου «διαπίστωσε με ικανοποίηση ότι οι πληρότητες παραμένουν σε ψηλά επίπεδα ενώ παράλληλα βελτιώθηκε κατά πολύ και το επίπεδο των επισκεπτών. Οι ψηλές πληρότητες αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να παραμείνουν ανοικτά όσον το δυνατό περισσότερα ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα κατά τη χειμερινή περίοδο».

Ένα άλλο θέμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που απασχόλησε το Δ. Σ. του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου ήταν και «τα διαχρονικά προβλήματα της περιοχής, όπως η ηχορύπανση, η οπτική ρύπανση και οι τετράτροχες μηχανές και αποφασίστηκε όπως γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να μειωθούν ή ακόμα και να εξαλειφθούν, τα συγκεκριμένα προβλήματα κατά την καλοκαιρινή περίοδο του 2019».

Ένα από τα θέματα που επίσης συζητήθηκαν στη σύσκεψη ήταν το Υφυπουργείο Τουρισμού με τον Σύνδεσμο να υποστηρίζει ότι «ο διορισμός θα πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατό, ώστε ο Υφυπουργός να έχει τον χρόνο να εγκληματιστεί και να μελετήσει την νέα στρατηγική που θα κληθεί να υλοποιήσει άμεσα, ενώ θα πρέπει το άτομο που θα διοριστεί να έχει άμεση γνώση με το αντικείμενο».

Το Δ. Σ. του Συνδέσμου ασχολήθηκε επίσης με τα έργα υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη στη περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου και εξέτασε τρόπους προώθησης τους με στόχο την έγκαιρη υλοποίηση τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η ετήσια εκδήλωση του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου σε ξενοδοχείο στον Πρωταρά και κατά τη διάρκεια της «θα τιμηθούν με το «Special Recognition Award», άτομα που βοήθησαν και στήριξαν με τις αποφάσεις και τις ενέργειες τους την ξενοδοχειακή βιομηχανία της Επαρχίας Αμμοχώστου».