Κ. Χατζηγιάννης: “Να ιδρυθεί Θερινό Σχολείο στην επ. Αμμοχώστου”

Σε μία εκ των κοινοτήτων της επαρχίας Αμμοχώστου, Δάσος Άχνας, Φρέναρος, Αυγόρου ή Λιοπέτρι

Kiriakos OASE Κυριάκος Χατζηγιάννης, Νέα Αμμοχώστου

Την ανάγκη δημιουργίας ενός περιφερειακού θερινού σχολείου σε μία εκ των κοινοτήτων της επαρχίας Αμμοχώστου, Δάσος Άχνας, Φρέναρος, Αυγόρου ή Λιοπέτρι επισήμανε με επιστολή του στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού ο βουλευτής Αμμοχώστου δρ Κυριάκος Χατζηγιάννης. Όπως αναφέρει, έγινε δέκτης μηνυμάτων δυσαρέσκειας για την απουσία ενός τέτοιου σχολείου τόσο από κατοίκους των εν λόγω κοινοτήτων όσο και από κατοίκους των παρακείμενων κοινοτήτων Ορμήδειας και Ξυλοτύμπου που ανήκουν στην επαρχία Λάρνακας.

Ο δρ Χατζηγιάννης προτείνει στην ίδια επιστολή του όπως ιδρυθεί και λειτουργήσει ένα περιφερειακό θερινό σχολείο σε μία εκ των κοινοτήτων της επαρχίας Αμμοχώστου, ώστε να εξυπηρετεί τόσο τις άλλες κοινότητες της επαρχίας όσο και εκείνες της Λάρνακας.

Καταλήγοντας αναφέρει ότι ο θεσμός του καλοκαιρινού σχολείου είναι από βοηθητικός έως και απαραίτητος, επομένως θα πρέπει να συνεχιστεί και να ενδυναμωθεί, καθώς η συνέχιση της εκπαίδευσης και δραστηριοποίησης των μαθητών κατά τον μήνα Ιούλιο είναι πραγματικά ωφέλιμη και για τους μαθητές και για τους γονείς τους.

Famagusta.News