Καμία πρόοδος στο χειμερινό τουρισμό της ελεύθερης Αμμοχώστου

DJI 0211 1 1200x800 ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου

Περί τα μέσα προς τέλη Νοεμβρίου αναμένεται ν’ αναστείλουν την λειτουργία τους οι πλείστες ξενοδοχειακές μονάδες της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά εν’ όψει της χειμερινής περιόδου. Υπολογίζεται ότι κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα, στα δύο μεγάλα τουριστικά θέρετρα της ελεύθερης Αμμοχώστου, τα ξενοδοχεία που θα παραμείνουν ανοικτά δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 20-22.

Και τούτο, όπως δήλωσε στην εφημερίδα “Πολίτης” ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου Δώρος Τάκκας επειδή δεν έχει σημειωθεί κάποια θετική εξέλιξη που να αλλάξει τις ισορροπίες όσον αφορά την χειμερινή τουριστική κίνηση στην επαρχία της Αμμοχώστου.

Ως εκ τούτου, ο χειμερινός τουρισμός δεν αναμένεται φέτος να παρουσιάσει αύξηση και η κίνηση θα κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρσι και με τις προηγούμενες χρονιές. Η χειμερινή τουριστική κίνηση θα αφορά κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας, οικογένειες, ενώ από τον ερχόμενο Ιανουάριο και μετέπειτα αναμένεται η κάθοδος ποδοσφαιρικών ομάδων για σκοπούς προετοιμασίας στα γήπεδο της περιοχής.

Στο μεταξύ, ενώ οι πλείστες τουριστικές επιχειρήσεις σε Αγ. Νάπα και Πρωταρά αναμένεται σύντομα να κλείσουν λόγω του χειμώνα, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή (ο μεγάλος στόχος της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου δεν επιτεύχθηκε ακόμα στον απόλυτο βαθμό), οι τουριστικοί φορείς της επαρχίας κάθονται σε «αναμμένα κάρβουνα», αφού αυτές τις μέρες πραγματοποιούν κρίσιμες επαφές με μεγάλους τουριστικούς πράκτορες του Ηνωμένου Βασιλείου και με αεροπορικές εταιρείες της χώρας, στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης που πραγματοποιείται στο Λονδίνο με την ονομασία World Travel Market από τις 4 έως 7 Νοεμβρίου. «Από τις επαφές που θα έχουμε αυτές τις μέρες, αναμένεται να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα όσον αφορά το ενδιαφέρον που θα υπάρξει από την αγγλική αγορά για το επόμενο καλοκαίρι εν’ όψει του επικείμενου Brexit και μετά από το κλείσιμο της εταιρείας Thomas Cook», συμπλήρωσε ο πρόεδρος των ξενοδόχων Αμμοχώστου.

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ / Βάσος Βάσου