Τοπικα

Καταγγέλλει Πυρίλλη η ΕΔΟΝ Αμμοχώστου: “Ξενοφοβικές απόψεις για ασυνόδευτους Πουρνάρα”

Η ΕΔΟΝ Αμμοχώστου καταδικάζει τις ξενοφοβικές και ρατσιστικές δηλώσεις του Δημάρχου Παραλιμνίου, που στρέφονται ενάντια σε ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες, που φιλοξενούνται στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας “Πουρνάρα”.

Η ανακοίνωση της ΕΔΟΝ Αμμοχώστου αυτούσια: 

Συγκεκριμένα, ο κ. Πυρίλλης, αναφερόμενος στο θέμα της μεταφοράς ανηλίκων από το Πουρνάρα σε ξενοδοχείο της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, δήλωσε: «Επειδή κάποιοι λογαριάζουν να κάνουν κάποια υποστατικά, είτε του Πρωταρά είτε της Αγίας Νάπας, σε χώρους φιλοξενίας μεταναστών να τους μεταφέρω το μήνυμα “κάτω τα χέρια”».

Πόση αναλγησία χρειάζεται, για να καταφέρονται εκλεγμένοι τοπικοί αξιωματούχοι εναντίον απροστάτευτων και ασυνόδευτων ανήλικων προσφυγόπουλων, που έφυγαν από τη χώρα τους για να γλιτώσουν από τη λαίλαπα του πολέμου και των συγκρούσεων; Ποιος τους δίνει το δικαίωμα να συμπεριφέρονται σαν τσιφλικάδες και να σπέρνουν ξενοφοβία και μισαλλοδοξία, κλείνοντας το μάτι στην ακροδεξιά;

Να υπενθυμίσουμε στο Δήμαρχο Παραλιμνίου, ότι ο Πρωταράς και η Αγία Νάπα έγιναν αυτό που είναι σήμερα, αφού ο Αττίλας εισέβαλε, σκότωσε, κατέστρεψε και κατέλαβε την πόλη της Αμμοχώστου και άλλες περιοχές της επαρχίας μας. Να του θυμίσουμε ότι χιλιάδες Κυπριόπουλα έμεναν για μήνες σε τσατίρια, μέσα στις λάσπες και τα χώματα, με ελάχιστα υπάρχοντα, με γονιούς νεκρούς ή αγνοούμενους, όπως πολλά από αυτά τα παιδιά που σήμερα φοβάται ότι θα του χαλάσουν το “brand name”.

Να του υπενθυμίσουμε ότι η Κύπρος ακόμα είναι διάσπαρτη με συνοικισμούς προσφύγων, που ζουν εκτοπισμένοι μακριά από τα σπίτια τους, περιμένοντας την επιστροφή.

Ως ΕΔΟΝ Αμμοχώστου, τονίζουμε ξανά ότι η ξενοφοβία, η μισαλλοδοξία, ο φανατισμός και ο ρατσισμός δεν έχουν θέση ούτε στην Επαρχία μας, ούτε πουθενά.

Η Κύπρος ζει στο πετσί της την προσφυγιά και κάποιοι αξιωματούχοι θα έπρεπε να σκέφτονται διπλά πριν εκστομίζουν τέτοιες φράσεις.

Ως Επαρχιακή Οργάνωση που δραστηριοποιούμαστε μακριά από τη φυσική μας έδρα και σε δύο διαφορετικές επαρχίες, τείνουμε το χέρι μας σε όλα τα προσφυγόπουλα και στεκόμαστε ανάχωμα σε όποιον σπέρνει ξενοφοβία και ρατσισμό! Θα μας βρίσκετε πάντα απέναντί σας!

Tags: exclusive

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024