Κατέστρεψε εικόνες σε εξωκκλήσι στην Ξυλοφάγου-«Έχασε σύζυγο και γιο»(ΒΙΝΤΕΟ+ ΦΩΤΟ)

«Πριν από λίγο καιρό απεβίωσε ο σύζυγος της και μετά ο γιος της και θεώρησε ότι φταίει η Παναγία»

69F4D7BD FDE2 474C AABB 6490ECB85B29 exclusive

Καταστροφή εικόνων σημειώθηκε την Παρασκευή στο εξωκλήσι της Παναγίας Ευαγγελίστριας στην Ξυλοφάγου.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, Ελληνοκύπρια εισήλθε στο εξωκκλήσι και με σιδερολοστό κατέστρεψε εικόνες της Παναγιάς. Η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων προχώρησε στη σύλληψη και ανάκριση της γυναίκας.

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο κοινοτάρχης της κοινότητας Γεώργιος Τάσσου, ο οποίος ανέφερε ότι ο βανδαλισμός έχει στενοχωρήσει όλη την κοινότητα. «Αυτή η κυρία έχει συλληφθεί και ελπίζω να οδηγηθεί στο Δικαστήριο». Πρόσθεσε ότι «η βεβήλωση της Εκκλησίας μας και των εικόνων είναι καταδικαστέα. Σε αυτόν ιερό τον τόπο δεν έχω ξανακούσει κάποιος να βεβηλώσει την Παναγία μας με αυτόν τον αισχρό τρόπο». Διευκρίνισε ότι η βεβήλωση αφορούσε αποκλειστικά εικόνες της Παναγίας.

30D66E72 3EBC 4CDE B7B4 CC04FE32B1B9 exclusive

Ο Ιερέας της κοινότητας ανέφερε ότι η συγκεκριμένη κυρία είχε πρόβλημα με την Παναγία. «Σύμφωνα με μαρτυρία πριν από λίγο καιρό απεβίωσε ο σύζυγος της και μετά ο γιος και θεώρησε ότι φταίει η Παναγία».

Συμπλήρωσε ότι χτυπούσε με σιδερολοστό την εικόνα του Ευαγγελισμού και στη συνέχεια άλλες μικρότερες εικόνες. «Στο σημείο βρισκόταν μια άλλη κοπέλα με το παιδάκι της και μόλις άκουσε το θόρυβο και τις βρισιές προς την Παναγία έφυγε από το εξωκλήσι. Ευχόμαστε ο θεός να τη λυπηθεί. Ο σκοπός της δεν αρμόζει σε έναν άνθρωπο που είχε σώας τα φρένας».

CBC9071C 0BF7 4FA7 9379 60B51013E20C exclusive

Ακόμη, ο Πάτερ ανέφερε ότι η κοπέλα ήταν τόσο πληγωμένη. «Ο Θεός να τη συγχωρέσει, εμείς δεν κρατάμε κακία. Αυτό που ζητάμε αν μας ακούει και η ίδια είναι να μην ξανά επαναληφθεί».

Σημείωσε ότι η εικόνες είναι ανεκτίμητη πνευματικής αξίας. «Όλος ο κόσμος περνά δυσκολίες και αν πάμε με αυτό το σκεπτικό, όλοι θα κρατάμε από ένα σιδερολοστό και χτυπούμε ανελέητα. Εύχομαι να φύγει ο πόνος της γυναίκας, να αντιληφθεί το λάθος της και να ζητήσει μετάνοια από την Παναγία».

Ο Πάτερ διευκρίνισε ότι ως Εκκλησία δεν θα προβούν σε οποιαδήποτε καταγγελία με την προϋπόθεση να μην ξανασυμβεί κάτι ανάλογο. «Η νομοθεσία προνοεί και φυλάκιση αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός μας. Ο σκοπός της Εκκλησίας είναι η αγάπη».

5955B141 FEF2 4247 A911 61ECFBB3FCF7 exclusive

Τέλος, ανέφερε ότι η μαρτυρία που κατέχει η Αστυνομία, φαίνεται η συγκεκριμένη κοπέλα να φώναζε ότι θα συνεχίσει σε άλλους Ναούς.

Δείτε το βίντεο: