Κάβο Γκρέκο: Νέα άφιξη μεταναστών

Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα ηλικίας 50 και 53 ετών

7D0C3C35 8806 4F72 903A 99D7641BF7DB exclusive, Μετανάστες, ΠΑΡΑΤΥΠΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Γύρω στις 8.30 χθες βράδυ, σκάφος στο οποίο επέβαιναν εννέα παράτυποι μετανάστες και βρισκόταν ανοικτά του ακρωτηρίου Κάβο Γκρέκο, οδηγήθηκε με τη συνοδεία της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, στο αλιευτικό καταφύγιο Παραλιμνίου.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία ενός προσώπου, ηλικίας 50 ετών βρίσκονταν στη βάση δεδομένων απαγορευμένων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, ο 50χρονος είχε απελαθεί το 2010 από το έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας αφού προηγουμένως είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 15 μηνών για απόπειρα παροχής βοήθειας σε υπηκόους τρίτων χωρών να εισέλθουν παράνομα στη Δημοκρατία. Αυτός συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση.

Επίσης, μετά από αξιολόγηση στοιχείων και μαρτυριών, πρόσωπο ηλικίας 53 ετών συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, για υποβοήθηση υπηκόων τρίτων χωρών για παράνομη είσοδο στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι δύο συλληφθέντες φέρονται να μεσολάβησαν για την παράνομη είσοδο των υπόλοιπων επιβαινόντων του σκάφους για παράνομη είσοδο στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ακολούθως, οι μετανάστες οδηγήθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Παράτυπων Μεταναστών «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά.

Η Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης σε συνεργασία με το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζουν τις εξετάσεις.

Famagusta.News