Κέττηρος για Κάβο Γκρέκο «Έχουμε καθήκον να προστατεύσουμε και να αναδείξουμε την περιοχή Νατούρα»

«Απαιτείται σχεδιασμός για ανάδειξη και προστασία Κάβο Γκρέκο»

kettiros ΑΚΕΛ, Κάβο Γκρέκο, Νατούρα, Τμήμα Δασών

«Έχουμε καθήκον να την προστατεύσουμε και να την αναδείξουμε την περιοχή», τόνισε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ

Την ανάγκη ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την ανάδειξη και προστασία του Κάβο Γκρέκο, ανέδειξε σε σημερινές (8/7) του δηλώσεις ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Νίκος Κέττηρος.

Όπως ανέφερε, «κατά τη σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας συζητήσαμε το θέμα της αξιοποίησης του Κάβο Γκρέκο και ειδικότερα του Φάρου και της περιοχής που είχε εκμισθωθεί στην κυβέρνηση της Γαλλίας για εγκατάσταση κεραιών, και η οποία μετά τη λήξη της συμφωνίας θα παραδοθεί στο Τμήμα Δασών».

«Πρέπει να γίνει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός ανάδειξης και προστασίας της περιοχής, με την αξιοποίηση κάποιων εγκαταστάσεων και του Φάρου», τόνισε.

«Κυκλοφορούν φήμες ότι κάποιοι θέλουν να εκμεταλλευτούν αυτή την προσπάθεια επιχειρηματικά. Πράγμα που είναι απαράδεκτο. Πρόκειται για περιοχή Νατούρα, μοναδική για την Κύπρο και ολόκληρη την Ευρώπη. Έχουμε καθήκον να την προστατεύσουμε και να την αναδείξουμε. Κατά τη συζήτηση έχουν τεθεί πολλά ερωτήματα και δυστυχώς, αναζητούσαμε αρμοδίους να απαντήσουν», κατέληξε ο κ. Κέττηρος.