Κλείνουν οι παράνομες χωματερές στην επ. Αμμοχώστου – Συνάντηση με Τμήμα Περιβάλλοντος

skoupidia1 2 thumb large exclusive, Σκουπίδια, Σκουπιδότοποι, Χωματερές
Εικόνα Αρχείου

Συνάντηση με το Τμήμα Περιβάλλοντος είχαν σήμερα οι αδειούχοι μεταφορείς στερεών αποβλήτων με θέμα τις παράνομες χωματερές μεταφόρτωσης ή και απόθεσης στερεών αποβλήτων που λειτουργούν στην επαρχία Αμμοχώστου.

Στη συνάντηση παρών ήταν και ο Διευθυντής του Τμήματος Περιβάλλοντος Κώστας Χατζηπαναγιώτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Famagusta.News, μετά από υποδείξεις του Τμήματος Περιβάλλοντος προς τους αδειούχους μεταφορείς στερεών αποβλήτων, αποφασίστηκε όπως επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα και υψηλότερα πρόστιμα με στόχο τη συμμόρφωση των εμπλεκομένων, και όπως οι ίδιοι ακολουθήσουν τη νόμιμη οδό μεταφοράς των αποβλήτων εκτός επαρχίας Αμμοχώστου, αφού στην ελεύθερη Αμμόχωστο δεν λειτουργεί χώρος μεταφόρτωσης.

Ως εκ τούτου οι αδειούχοι μεταφορείς είναι υποχρεωμένοι να προσαρμοστούν στις υποδείξεις του Τμήματος Περιβάλλοντος και η τιμή αναμένεται να αυξηθεί για να καλύψει το κόστος μεταφοράς των “skip” ή άλλου είδους οχημάτων μεταφοράς και μεταφόρτωσης στερεών αποβλήτων.

Ενδεικτικά αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος μεταφοράς αποβλήτων τύπου “skip” ανέρχεται σήμερα €80 περίπου, ενώ με την απόφαση αυτή το κόστος αναμένεται, σχεδόν, να διπλασιαστεί.

Famagusta.News