Κοινοτάρχης Ξυλοφάγου: “H πατάτα άντεξε βανδαλισμούς, αντέχει και σεισμούς” (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Όλα όσα δήλωσε ο Κοινοτάρχης της Ξυλοφάγου σχετικά με την σεισμική δόνηση, στο FamagustaNews

Ανώνυμο 45 x 20 cm 1200 x 675 px 2022 06 10T150449.875 big potato, exclusive, Ξυλοφάγου

Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης σχετικά με τον σεισμό που σημειώθηκε, ο σεισμός ήταν 4.9 Ρίχτερ και  είχε επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή της Ξυλοφάγου, 20 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Παραλιμνίου και εστιακό βάθος 45 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κύπρο, ιδιαίτερα στην επικεντρική περιοχή και στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου.

Ανησυχίες εκφράστηκαν και για το τουριστικό πια ομοίωμα «Big Potato».

Αντίγραφο του Main Image x2 1200 × 650 px 7 big potato, exclusive, Ξυλοφάγου

Όλα όσα δήλωσε ο Κοινοτάρχης της Ξυλοφάγου Γεώργιος Τάσου:

«Είναι γεγονός ότι το σημερινό πρωινό για τους κατοίκους της Ξυλοφάγου ήταν εντελώς διαφορετικό από τα καθημερινά πρωινά. Όπως γνωρίζεται το επίκεντρο του σεισμού ήταν η ευρύτερη περιοχή της Κοινότητας Ξυλοφάγου.

Όλοι οι κάτοικοι ξύπνησαν έντρομοι γύρω στις 4 και 39 λεπτά. Ο εγκέλαδος χτύπησε την Κοινότητα. Όλοι οι κάτοικοι πανικοβλημένοι, ξεσηκώθηκαν από τα κρεβάτια τους άλλοι έτρεξαν να βγουν προς τα έξω, άλλοι δεν πρόλαβαν λόγω της μικρής διάρκειας του σεισμού, άλλοι παρέμειναν στο σπίτι.

Ευτυχώς που ο σεισμός δεν ήταν μεγάλης διάρκειας, μπορεί να ήταν μεγάλης έντασης αλλά από ότι έχει υπολογιστεί γύρω στα 10 με 12 δευτερόλεπτα και ως εκ τούτου δεν έχουν προκληθεί οποιεσδήποτε ζημιές.

Τουλάχιστον με όσους κατοίκους έχω μιλήσει και την περιοχή ευρύτερα που έχω επισκεφθεί, δεν έχουμε διαπιστώσει οποιεσδήποτε απώλειες είτε σε υλικές είτε σε ανθρώπινες και αυτό είναι το ευχάριστο σε όλη την αναστάτωση.

Βέβαια με την λήξη του σεισμού οι κάτοικοι επανήλθαν στην ομαλότητα.

Εκείνο που θέλω να σημειώσω είναι ότι, τέτοιο σεισμό, τουλάχιστον εμείς οι νεότεροι, δεν έχουμε ζήσει σε τόση ένταση και σε τόση έκταση και πιστεύω ότι η θεία πρόνοια έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους κατοίκους, να ζήσουν την σημερινή μέρα όπως και τις υπόλοιπες μέρες που περνούν στα σπίτια τους.

Αντιλαμβάνεστε ότι αν αυτός ο σεισμός προκαλούσε ζημίες θα ήταν ανυπολόγιστες.

Η πατάτα ήταν το τηλεφώνημα πολλών φίλων εκτός της κοινότητας Ξυλοφάγου, οι οποίοι ρωτούσαν κατά πόσο η πατάτα άντεξε στον σεισμό.

Η απάντηση μου: Άντεξε τους βανδαλισμούς, αντέχει και τους σεισμούς.»

Αντίγραφο του Main Image x2 1200 × 650 px 8 big potato, exclusive, Ξυλοφάγου

Να σημειώσουμε ότι, οι εργασίες στην πατάτα συνεχίζονται και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ανηψωθεί!

FamagustaNews