Κωνσταντίνος Οδυσσέως: Μπορούμε να γίνουμε πανίσχυροι – Όχι στο “Διαίρει και Βασίλευε”!

Πόσοι να είναι οι δήμοι στην ελεύθερη περιοχή της Αμμοχώστου, με τη μεταρρύθμιση; Η απάντηση είναι: ΕΝΑΣ.

16991663 1245768138852867 6648247979221172870 o exclusive, ενιαίος Δήμος, Κωνσταντίνος Οδυσσέως, Μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ο Κωνσταντίνος Οδυσσέως, είναι γενικός διευθυντής του ΑΝΤΕΝΝΑ, σεναριογράφος και θεατρικός συγγραφέας. Ανάμεσα σε άλλα έχει γράψει επίσης αμέτρητα πολιτικά άρθρα, τόσο στην προσωπική του ιστοσελίδα όσο και στα κοινωνικά δίκτυα. 

Πρόσφατα στην προσωπική ιστοσελίδα που διατήρει έκανε μια τοποθέτηση όσον αφορά την Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου. 

Διαβάστε αυτούσιο το άρθρο του:

Πόσοι να είναι οι δήμοι στην ελεύθερη περιοχή της Αμμοχώστου, με τη μεταρρύθμιση; Η απάντηση είναι:
ΕΝΑΣ, πανίσχυρος οικονομικά δήμος, ο οποίος να έχει ισχυρή φωνή στα αυτιά της κεντρικής εξουσίας και στα κέντρα αποφάσεων, ώστε τα αιτήματά του να λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη και όχι να αγνοούνται, όπως συνέβη με τους δήμους της περιοχής μας αρκετές φορές στο παρελθόν.

ΕΝΑΣ δήμος στην ελεύθερη Αμμόχωστο, ο οποίος, με την απελευθέρωση της Αμμοχώστου, θα μετονομαστεί σε Δήμο Αμμοχώστου και θα καταστεί ακόμη πιο ισχυρός.

Το σενάριο για τρεις δήμους, δύο τουριστικούς και έναν αγροτικό, εξυπηρετεί καθαρά κομματικές σκοπιμότητες και θα είναι αίσχος αν καταλήξουν σε μια τέτοια απόφαση. Διότι ο αγροτικός δήμος θα είναι κυριολεκτικά ο φτωχός συγγενής, ο ζητιάνος που θα ζητά διαρκώς ελεημοσύνη από το κράτος.

Το σενάριο να παραμείνει το Παραλίμνι όπως είναι σήμερα και οι υπόλοιποι δήμοι και κοινότητες να συνενωθούν με την Αγία Νάπα, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η απόλυτη εφαρμογή στην πράξη του “διαίρει και βασίλευε”. Αντί να έχουμε έναν πανίσχυρο δήμο, θα έχουμε δύο λιγότερο ισχυρούς, οι οποίοι θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους κι αν αποφασίσουν σε κάποια ζητήματα να συνεργαστούν, θα είναι μια συνεργασία καχυποψίας και ανταγωνισμού, μια λυκοφιλία.

Εγώ ο “ξένος”, ο Λευκωσιάτης, που παντρεύτηκα Παραλιμνίτισα και αποφάσισα να ζήσω με την οικογένειά μου στην περιοχή αυτή που αγαπώ τόσο πολύ (παρόλο που η δουλειά μου είναι στη Λευκωσία), λέω σε όλους όσοι ζείτε στην ελεύθερη περιοχή της Αμμοχώστου ότι σας θεωρώ όλους αδέλφια μου. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε, είμαστε το ίδιο.

Δεν πρέπει να αφήσουμε ούτε τα κόμματα, ούτε κάποιους φιλόδοξους συμπολίτες μας να διχοτομήσουν ή να τριχοτομήσουν την περιοχή μας, στη φάση που η τοπική αυτοδιοίκηση θα αποκτήσει περισσότερες εξουσίες και πολύ μεγαλύτερη σημασία ως θεσμός. Μην επιτρέψετε σε κομματικά και προσωπικά συμφέροντα να μας κάνουν αντίπαλους μεταξύ μας και αδύναμους απέναντι στους άλλους.

Ζούμε σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές του πλανήτη και πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε για να κάνουμε αυτή την περιοχή παγκόσμια γνωστή ως τουριστικό προορισμό, πρωτίστως με την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος, αναβάθμιση που θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε με ισχυρή κοινή οικονομία, κοινό σχεδιασμό, κοινό όραμα για το μέλλον.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ!

(Τονίζω και πάλι πως ό,τι λέω είναι αυτό που νιώθω και δε θα είμαι υποψήφιος σε δημοτικές ή σε βουλευτικές εκλογές)

Κωνσταντίνος Οδυσσέως